Waarschuwing aan de Binnenweg
Waarschuwing aan de Binnenweg Milieu Werkgroep Houten

Help mee padden en kikkers overzetten

1 februari 2020 om 13:23 Natuur en milieu Deel je nieuws

In maart en april speuren vrijwilligers direct na zonsondergang de fietspaden af in Houten. Er wordt gezocht naar padden en kikkers, die vervolgens met een emmer naar de waterkant worden verplaatst. Hierdoor voorkomen we dat ze worden platgereden.

Vorig jaar hebben 32 Houtense vrijwilligers op deze manier 2000 dieren van een mogelijke dood gered. Ook zijn er tientallen padden en kikkers uit gemeentelijke putten gehaald, zodat ze geen hongerdood hoeven te sterven.

We zoeken langs het Imkerspad en de Houtensewetering. Maar als op een avond meer mensen beschikbaar zijn, worden ook andere fietspaden gecontroleerd. Iedere vrijwilliger bewaakt een eigen stuk en er is alleen actie nodig als het weer daarvoor aanleiding geeft: hogere temperaturen en vochtig weer. Je zoekt mee als je beschikbaar bent en als er kans is op padden- of kikkertrek. Na een uurtje neemt een ander het over.

Help je ook mee?

Help mee de dieren te redden en loop ’s avonds met ons mee. Heb je interesse of wil je meer weten? Op dinsdag 18 februari houden we een startavond in het gebouw van de NME op Keercamp 13 in Houten. We beginnen om 20.00 uur. Tijdens de startavond blikken we kort terug en bespreken we de aanpak van dit jaar. Je kunt ook een e-mail sturen naar Tanja Franscoise via het e-mailadres padden@milieuwerkgroephouten.nl.

Iedereen kan overigens ook in de eigen omgeving helpen door in de putten in de straat of brandgang te kijken of er beestjes ingevallen zijn.

advertentie
advertentie