Hele bijzondere zondagochtenden – met Alpha

30 januari 2020 om 23:32 Overig Deel je nieuws

Is er meer dan huisje-boompje-beestje? Waar leef je eigenlijk voor, heeft ons leven zin? Alle wegen leiden naar Rome, dus wat maakt het uit wat je gelooft? De wetenschap sluit het bestaan van een god als schepper toch uit? Is God het product van wensdenken voor mensen die er niet tegen kunnen dat ze er in deze wereld uiteindelijk alleen voor staan? Als er een god bestaat, waarom is er dan lijden en dood in deze wereld? Maakt het wat uit wat je gelooft of moet je gewoon als een goed mens leven? Zijn heel veel conflicten en zelfs oorlogen niet terug te voeren op religie? Dus weg met al die religies! Het christelijk geloof: dat is toch saai en achterhaald, en bovendien allemaal wetjes en regels erbij?

Bij Alpha kun je al je (ook moeilijke) vragen kwijt en praat je met anderen door over interessante onderwerpen. Samen ga je op zoek naar de betekenis van geloven vandaag. Alpha is speciaal aanbevolen voor agnosten, twijfelaars, ongelovigen en halfgelovigen, evolutionisten, atheïsten, humanisten, moslims, boeddhisten, christelijken... kortom iedereen die wel eens nadenkt over de (on)zin van dit leven.

Een keer per maand schrappen we daarvoor de traditionele zondagse kerkdienst en maken we die ochtend tot een plek voor ontmoeting en gesprek. Vanaf zondag 9 februari vanaf 9:45 uur ben je welkom in de aula van de College de Heemlanden voor Alpha (zie https://alpha-cursus.nl/over-alpha/).

Bij Alpha staat steeds een ander onderwerp centraal. Er zit uiteraard opbouw in het programma, maar een los onderwerp volgen kan eventueel ook. Dit zijn die onderwerpen:

9 febr. (1) Is er Meer?

8 maart (2) Wie is Jezus?

19 april (3) Waarom stierf Jezus?

10 mei (4) Hoe kun je geloven?

14 juni (5) Bidden, waarom en hoe?

12 juli (6) De Bijbel lezen, waarom en hoe?

13 sept. (7) Hoe leidt God ons?

4 okt. (8) Geneest God vandaag de dag nog?

9–11 okt. ALPHA Gemeenteweekend 

         (9-11) Thema: de Heilige Geest

8 nov. (12) Hoe kan ik het kwade weerstaan?

13 dec. (13) Waarom en hoe vertel ik het aan anderen?

Alpha is kortweg Ontmoeten (van allerlei nieuwe mensen) Vragen (hoe zit het eigenlijk?) en Ontdekken (hé, wat bijzonder). Alpha is ook gezelligheid en samen eten, in dit geval de lekkere (gratis) lunch na afloop.

Tegelijkertijd is er ook een crèche en een apart kinderprogramma. Dus voel je welkom! Geef je liefst wel even op i.v.m. de lunch.

Info www.evangeliegemeentehouten.nl en bij Alies Kuisch via tel. 030-6386380 of mail kuisch@xs4all.nl

advertentie
advertentie