Britt du Pree
Britt du Pree Manon Munnix

Aftellen tot het Sportgala 2019 - genomineerd als Sporttalent Britt du Pree

31 januari 2020 om 11:20 Overig

HOUTEN Volgende week is het zover. Maandag is het Sportgala 2019. Dan wordt bekend wie de Sporter van 2019 wordt, welke ploeg zich Sportploeg van 2019 mag noemen, wie het Sporttalent is en wie verkozen is als Sportvrijwilliger van het jaar. 

Volgende week is het Sportgala. Dan wordt onder andere bekend wie het Sporttalent van het jaar wordt. Misschien de 12 jarige tennister Britt du Pree? 

Belangrijkste prestaties 2019:
- Nederlands jeugd kampioen meisjes t/m 12, enkel en dubbel.
- Dispensatie om nationale toernooien t/m 14 te mogen spelen. Hierbij 2x zilver en 1x goud
  gewonnen. 
- Bij de volwassenen dames enkel 4 van De Doordraaiers gewonnen 
- Nederlands kampioen met het jeugdteam van Tielse LTC, hoofdklasse t/m 17
- Nederlands kampioen padel t/m 14
- Samen met haar teamgenoten 5de op het WK Padel in Spanje
- Namens Nederland deelgenomen aan internationale toernooien, zoals Zomer en Wintercup 
- Tennis Europe toernooi in Veldhoven gewonnen, dubbel meisjes t/m 12

Britt is een van de grootste tennistalenten in haar leeftijd. Ze traint al vanaf haar 5de bij de KNLTB en maakt deel uit van de KNLTB jeugdopleiding. Ze heeft als enigste meisje in haar leeftijd de status van Nationaal Talent. Binnen het nationale meisjes team t/m 12, is ze al twee jaar een rots in de branding in de enkel en dubbel. Britt traint 15 uur in de week bij Bogtstra (voormalig Davis Cup Captain) en Kemper Tennis Academy. Om de twee weken traint ze op het nationale tennis centre van de KNLTB in Amstelveen. Haar prestaties zijn ook bij Wilson Nederland opgevallen, die haar voor het vierde jaar sponsoren met een 'next generation' contract. 

Naast tennis is Britt ook actief in Padel. Ze is zelfs door de bondscoach van de Nederlandse Padel Bond, geselecteerd voor het WK padel voor jeugd in Spanje. Onder Davis Cup omstandigheden, liet ze zien uit het juiste hout gesneden te zijn en nam ze als jongste meisje haar partner mee op sleeptouw. Al met al een wereldprestatie. 

Gister zag u hier een portret van Réka van Os, ook genomineerd als Sporttalent van het jaar. 

advertentie
advertentie