Reka van Os
Reka van Os Manon Munnix

Aftellen tot het sportgala - genomineerd voor sporttalent: Réka van Os

30 januari 2020 om 10:47 Overig

HOUTEN Volgende week is het zover. Maandag is het Sportgala 2019. Dan wordt bekend wie de Sporter van 2019 wordt, welke ploeg zich Sportploeg van 2019 mag noemen, wie het Sporttalent is en wie verkozen is als Sportvrijwilliger van het jaar. 

Volgende week is het Sportgala. Dan wordt onder andere bekend wie het Sporttalent van het jaar wordt. Misschien de 14 jarige worstelaar Réka van Os? 

Belangrijkste prestaties 2019:
- Derde plek op het EK Schoolgirls worstelen. Ze is daarmee de tweede Nederlandse vrouwelijke worstelaar die ooit een medaille haalt op een Europees Kampioenschap. 
- Op 8 internationale toernooien een podiumplek behaald. 
- Prestaties zijn opgevallen door de bondscoach en zij is dan ook onderdeel van team NL.

Réka is een harde werker en een groot sporttalent met een flinke drive en enorme doorzettingsvermogen. Ze traint 7 tot 9 keer in de week, waarvan drie keer in de week 's ochtends voor schooltijd. Tijd voor feestjes en chillen met vrienden is er daardoor bijna niet, maar Réka klaag daar nooit over. Worstelen is haar passie. Dit is ook gebleken toen ze een cyste in haar pols had. Na een bezoek aan de arts bleek dit ongevaarlijk. Dit was genoeg informatie voor Réka en ze heeft ondanks de pijn geen training gemist. 

Réka doet vaak mee aan internationale toernooien en trainingskampen. Ondanks dat haar school, de Passie, goed meewerkt, kost dit haar schooluren en moet ze deze gemiste uren inhalen. Dit betekent dat Réka in de weken dat ze niet extra hoeft te trainen langer op school moet blijven, terwijl haar klasgenootjes vrolijk naar huis gaan. 

Worstelen is een gewichtssport en dus moet Réka voor grote toernooien 'aftrainen'. Dit houdt in dat ze een strikt dieet moet volgen, terwijl de trainingsarbeid hetzelfde blijft. Dit kan zeer vermoeiend en hongerig zijn. 

Morgen ziet u hier een portret van Britt du Pree, ook genomineerd als Sporttalent van het jaar. 

advertentie
advertentie