Esther van Hees komt naar de Cultuurnacht in Houten
Esther van Hees komt naar de Cultuurnacht in Houten Yannick Nuyts

Nieuwe namen op het programma van de Cultuurnacht 2020

30 januari 2020 om 15:30 Podiumkunsten

HOUTEN  De 15e Cultuurnacht vindt plaats op zaterdag 28 maart op meerdere locaties in Houten. 

Er zijn weer nieuwe namen bekendgemaakt: Esther van Hees en Aristakes komen optreden. Verder zijn er dit jaar ook optredens in Plein 22 en Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld. En er zijn 'optredens' van twee meestervertellers: historicus Otto Wttwaall (in de kerktoren) en Bastiaan de Zwitser (bij een vuurkorf op het Plein). 


ESTHER VAN HEES] Geluk betekent voor Vlaamse zangeres Esther Van Hees het eindeloos meezingen met de muziek die ze als kind ontdekte in de cd collectie van haar ouders. Nummers als 'Sammie' van Ramses Shaffy, 'Rozane' van Wim de Craene, 'Twee Meisjes' van Raymond van het Groenewoud, en nog meer van dit soort prachtige klassiekers vormen het repertoire van 'Gelukkig zijn', vernoemd naar het gelijknamige nummer van Raymond van het Groenewoud. Pianist Jeroen van Vliet en saxofonist Miguel Boelens, beide topmuzikanten uit de Nederlandse jazzscene, vormen Esther's droomband. De drie muzikanten zoeken samen de vrijheid van de jazz op binnen de kleinkunst met nieuwe arrangementen zonder de essentie van het origineel daarin te verliezen.

ARISTAKES Aristakes speelt al meer dan 40 jaar de sterren van de hemel op elke piano of vleugel. Met zijn zoetgevooisde stemgeluid brengt hij elke luisteraar direct in vervoering. Met zijn enthousiasme en warme uitstraling is Aristakes een graag geziene gast bij speciale gelegenheden. Intiem of groots, in theatervorm, tijdens een exclusief diner of andere kleine setting. Aristakes speelt niet alleen muziek, hij ís muziek! Te bewonderen op 28 maart bij Bang & Olufsen Ed Baak.

GEZOCHT MILITARIA Zoals u wellicht weet gaat de Dutch Percussion Community op 28 maart groots uitpakken in de Grund. De aankleding zal doen denken aan de bevrijding in 1945. Hiervoor zoekt men nog militaria (legerattributen) zoals camouflagenetten, munitiekisten, parachutes, legerkleding, et cetera. Maar ook burgerkleding. Het modebeeld veranderde in die tijd. Vierkante schouders en korte rokken maakten rond 1945 plaats voor de zachte vrouwelijkheid van het 'New Look' silhouet van Christian Dior, met zijn zwierige langere rokken, slanke tailles en afgeronde schouders. Heeft u nog zulke kleding op zolder, of wilt u helpen deze te maken, dan kunt u dat melden aan de Dutch Percussion Community via de mail: info@dpcmusic.nl

Meer informatie: www.cultuurnachthouten.nl

advertentie
advertentie