PressReader
PressReader Bibliotheek Lek en IJssel

Bibliotheek Lek & IJssel lanceert PressReader, gratis toegang tot meer dan 7000 kranten en tijdschriften

28 januari 2020 om 07:30 Overig

HOUTEN Vanaf 1 februari lanceert de Bibliotheek Lek & IJssel de gratis tool PressReader. Met PressReader haalt de Bibliotheek meer dan 7000 internationale kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 54 talen in huis. Iedereen die de Bibliotheek bezoekt, heeft gratis toegang.


AANBOD VOOR ANDERSTALIGEN, VEEL-LEZERS EN STUDENTEN De Bibliotheek bereikt met PressReader een grote groep anderstaligen, die graag een krant of tijdschrift in de eigen taal wil lezen en het nieuws van thuis wil blijven volgen. Hiermee bevordert men het 'Thuis'- gevoel dat de Bibliotheek uit wil stralen. Ook voor veel-lezers en mensen met een specifieke interesse (zoals fotografie, gaming of auto's) of bijvoorbeeld voor studenten die onderzoek doen, is de PressReader een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van de Bibliotheek.

IN DE BIBLIOTHEEK EN THUIS PressReader bevat meer dan 7000 kranten en tijdschriften uit 100 verschillende landen in 54 talen. De volledige inhoud, actueel en met een archief tot 90 dagen. In alle vestigingen is PressReader op de pc's beschikbaar. Bezoekers kunnen ook de mobiele app installeren op hun smartphone of tablet. Daarmee hebben zij na elk bibliotheekbezoek een week lang thuis de mogelijkheid om kranten en tijdschriften te downloaden en thuis of onderweg te lezen.


KWALITEITSKRANTEN EN 'SPECIAL INTEREST' TIJDSCHRIFTEN PressReader omvat vele kwaliteitskranten, zoals The Daily Telegraph, National Herald Tribune, Le Figaro, El Mundo, Handelsblatt en ook het NRC Handelsblad. De volledige kranten worden gepresenteerd in de originele opmaak. De meest recente exemplaren zijn te lezen, maar PressReader bevat ook een archief tot 90 dagen terug. Ook zijn er ruim 25 categorieën met 'special interest' tijdschriften. Liefhebbers van koken, kunst of sport en lezers van 'Business Magazines' kunnen hun hart ophalen met tijdschriften van over de hele wereld.

GRATIS KOPJE KOFFIE Iedereen die kennis komt maken met PressReader, krijgt op vertoon van een koffiebon een gratis kopje koffie bij het Koffieatelier in de Bibliotheek Houten-Centrum.

MEER INFORMATIE Voor meer informatie over PressReader verwijzen wij u graag naar onze website: www.bibliotheeklekijssel.nl/pressreader.

advertentie
advertentie