Caritas Krommerijnstreek
Caritas Krommerijnstreek Caritas Krommerijnstreek

Kunt u een financieel steuntje in de rug gebruiken?

21 januari 2020 om 10:27 Maatschappelijk Deel je nieuws

Heeft u het financieel niet breed of leeft u zelfs in armoede? Of kent u zo’n iemand? Lees dan verder. Want misschien kunnen wij iets voor u betekenen.

Ook in onze Krommerijnstreek (gemeenten Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede) zijn er mensen die het niet breed hebben en bij ieder dubbeltje moeten beslissen waaraan ze het uitgeven. Zoals: De wasmachine gaat kapot en u kunt deze niet vervangen. U heeft kinderen die ook graag willen sporten maar dat niet kunnen vanwege de contributie. U wilt graag die opleiding volgen maar komt niet in aanmerking voor een lening daarvoor. Een dure tandartsbehandeling is voor u onbetaalbaar. Noodzakelijke medicijnen haalt u niet op vanwege de eigen bijdrage. Het gevolg is vaak ook een sociaal isolement, want voor uitjes, schoolreisjes, verenigingen, muziek of sportclubs is geen geld. Allemaal voorbeelden van situaties waarbij de Caritas zou kunnen helpen.

De Caritas richt zich op financiële hulp aan mensen in nood in de Krommerijnstreek daar waar het sociale vangnet niet altijd voldoet. Ongeacht hun afkomst, geloof en geaardheid. Mede door de nieuwe Privacywet is het voor de Caritas steeds moeilijker mensen met dit soort problemen te vinden. Daarom draaien we het nu om. In plaats van zelf te vinden richten we ons op gevonden worden. We hebben een website waar u informatie vindt over de Caritas en hoe u met ons in contact kan komen. Uiteraard gaan we vertrouwelijk om met uw persoonlijke gegevens. Kunt u wel een financieel steuntje in de rug gebruiken, schroom dan niet en neem contact met ons op. U vindt ons op www.pcipj23.nl

advertentie
advertentie