Nieuwe mediatoren op basisschool De wissel
Nieuwe mediatoren op basisschool De wissel De Wissel

Mediatoren op de Wissel, de oud-mediatoren namen afscheid, de nieuwe zijn benoemd!

10 januari 2020 om 11:22 Onderwijs

HOUTEN Jaarlijks worden er op de Wissel leerling-mediatoren opgeleid die helpen bij het oplossen van conflicten op school. De kinderen krijgen daarmee een stem binnen de school, ze leren meedenken over hun omgeving en leren daar verantwoordelijkheid voor te nemen. Dit initiatief is een onderdeel van De Vreedzame School, waar de Wissel, in iedere groep, aan deelneemt.

BEDANKT Op een officiële manier zijn de leerlingen uit groep 8 bedankt voor hun rol als mediator en mochten ze hun gekleurde hesjes overdragen aan de nieuwe mediatoren. In hun rol als mediator hebben zij geholpen als er tijdens de pauzes conflicten waren tussen leerlingen, hebben gesprekjes gevoerd en advies gegeven om te zorgen dat de leerlingen elkaar beter leren kennen en begrijpen. Zo groeit over en weer het respect voor elkaar. Een belangrijke bijdrage aan de maatschappij en de toekomst hiervan.

TRAINING Na de mediatoren-training met goed gevolg te hebben doorlopen zijn er 13 leerlingen (zie foto) op dinsdag 7 januari benoemd als mediator. Zij zullen het stokje overnemen van de mediatoren uit groep 8 en zullen in tweetallen iedere dag 'dienst hebben'. Een eervolle taak om op de Wissel te mogen uitvoeren!

advertentie
advertentie