Vertelcafé Houten wordt georganiseerd door Henk Gilhuis, Truus Tibben en Saskia Bangma
Vertelcafé Houten wordt georganiseerd door Henk Gilhuis, Truus Tibben en Saskia Bangma Vertelcafé

Vertelcafé Houten: Inspirerend, onroerend of lachen!

11 januari 2020 om 15:31 Podiumkunsten

HOUTEN Je kunt een verhaal vertellen of je kunt een verhaal boeiend vertellen. Een verhaal dat kan je soms tot in het hart raken.

door Naomi Wijling

Het Vertelcafé Houten heeft voor het komende jaar een aantal topvertellers ingevlogen. Het eerste Vertelcafé van het nieuwe jaar is op 18 januari. Eric Borrias komt deze avond vertellen. "Eric behoort tot één van de meest gevraagde vertellers van ons land," vertelt Henk Gilhuis (Vertelcafé Houten). Eric geeft deze avond de visie op zijn leven weer in het verhaal 'Achter glas'. "Hij lag in een couveuse toen hij werd geboren en kreeg vrij vroeg een bril. Dus vandaar de titel 'Achter glas'. Eric zijn kracht ligt in de combinatie acteren en vertellen. Deze man kan een heel boek in één uur samenvatten. Elk karakter wordt op een andere manier vertolkt. Hij speelt de personages. "Precies op de juiste manier. Waardoor het een hele boeiende voorstelling wordt," geeft Henk aan. Later in het jaar komt Esther de Jong. Zij werd geïntrigeerd door het standbeeld van Jeanne d'Arc. "Ze is echt de geschiedenis ingedoken om meer van deze Jeanne te weten te komen," geeft Saskia Bangma (Vertelcafé Houten) aan. "Esther haar verhalen komen echt binnen bij je als luisteraar."

Elke avond wordt er begonnen met een korte interactie met het publiek. Truus Tibben (Vertelcafé Houten): "We bedenken een leuk thema en de mensen vertellen vervolgens vanuit hun stoel in een paar minuten een eigen ervaring over dit thema aan elkaar." Voor de pauze zijn er drie vertellers die hun verhaal vertellen op het open podium en kunnen mensen genieten van live muziek. Op 18 januari zingt Lady Wednesday met band! Na de pauze komt de professionele verhalenverteller aan bod. Alle voorstellingen vinden plaats in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. De kaarten zijn € 7,50 per stuk (inclusief drankje). De kaarten zijn te verkrijgen via het theater, zie www.aandeslinger.nl Wil je graag je verhaal vertellen tijdens het open podium neem dan contact op met Vertelcafé Houten: vertelcafehouten@gmail.com.

Naomi Wijling

advertentie
advertentie