Afbeelding
Claudia Verbree

Nooit meer futloos en moe

8 januari 2020 om 15:41 Nieuws

HOUTEN Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent dat veel mensen weer een frisse start maken met een gezonde lifestyle. Maar wat is nu gezond voor jou? Er bestaan zoveel diëten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien kan het zo zijn dat je onderliggende klachten hebt, zoals vermoeidheid of buikpijn. Dan is het raadzaam om eerst uit te zoeken waardoor dat precies komt. Dat kan onder andere bij orthomoleculaire diëtist Chantal Verwest. Zij werkt als specialist bij B.A.S.I.S. Lifestyle.

VITALITEIT B.A.S.I.S. staat voor Beweging, Ademhaling, Stressmindset, Immuunsysteem en Slaap. De vijf basisvoorwaarden van een vitaal leven. ,,Deze voorwaarden hangen nauw met elkaar samen", vertelt Chantal enthousiast. ,,Bij een klacht kijken we verder dan alleen het symptoom, maar we zoeken naar de oorzaak om die aan te pakken". Dit geldt niet alleen voor voeding gerelateerde klachten, maar ook fysieke klachten. Toine Bos is namelijk als fysiotherapeut werkzaam bij B.A.S.I.S..

MICROBIOOM Chantal is onder andere gespecialiseerd in darmen. ,,Enorm veel klachten komen vanuit ons darmstelsel", licht Chantal toe. ,,Darmen spelen een belangrijke rol in hoe vitaal je je voelt. Uit recent onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat een lichte depressie ook te linken is aan je darmen. Je darmen bestaan uit bacteriën, dit wordt het microbioom genoemd. Al deze bacteriën moeten met elkaar in balans zijn om je fit te voelen".

ONDERZOEK Als je klachten ervaart, zoals vermoeidheid, buikpijn, slecht slapen kun je dit laten uitzoeken door Chantal. ,,Ik werk met twee bedrijven die darmonderzoek aanbieden: MyMicroZoo en Medivere. Op basis van de uitslag van het onderzoek geef ik je een heel gericht en persoonlijk advies. Ik neem er graag de tijd voor om stap voor stap uit te leggen wat er aan de hand is, wat de oorzaak is en waar de oplossing voor jou ligt". Ook mensen die geen klachten hebben, maar wat kilo's willen afvallen, zijn aan het goede adres bij B.A.S.I.S.

DIABETES Naast de specialisatie is darmen, is Chantal aangesloten als diëtist bij het programma 'Keer diabetes 2 om'. ,,Ik ben enorm trots dat ik, samen met ons team, zo'n verschil kan maken in de levens van mensen. De resultaten van 'Keer diabetes 2 om' zijn verbluffend. Maar liefst 92% van de deelnemers ervaart een positief resultaat. Heb je zelf vragen over voeding en diabetes? Of hoe je je medicatie zou kunnen afbouwen (altijd in overleg met huisarts of POH)? Maak hiervoor een afspraak met Chantal.

ENERGIE MASTERCLASS Op zaterdag 18 januari aanstaande organiseert B.A.S.I.S. een Energie Masterclass: nooit meer futloos en moe. Wil je meer energie, beter slapen, een beter libido of een paar kilo afvallen? Schrijf je in en luister mee van 13.00 tot 15.00 uur in de praktijk aan het Schonenburgseind 38 in Winkelcentrum Het Rond. Inschrijven kan via de mail: info@basislifestyle.nl

AFSPRAAK MAKEN Wil je een afspraak maken met Chantal of met Toine? Op basislifestyle.nl vind je alle informatie en je kunt meteen een afspraak inplannen.

advertentie
advertentie