De film Kapsalon Romy.
De film Kapsalon Romy. Elmer van der Marel

Theaterbewerking boek Tonio

2 januari 2020 om 07:31 Overig

Films met bijzondere boodschap in Aan de Slinger

HOUTEN Op donderdag 9 januari staat de try-out 'Tonio' met Porgy Franssen en Jacqueline Blom en anderen in Aan de Slinger. In 2010 verongelukte Tonio, de 21-jarige zoon van schrijver A.F.T.H. van der Heijden en zijn echtgenote Mirjam. 'Hij was ons enige kind', stond er bovenaan de rouwadvertentie.

Het verdriet dat in dat ene zinnetje was samengebald, vormde het uitgangspunt voor Van der Heijdens requiem-roman Tonio. Een boek dat, hoe wrang ook, een bestseller werd, dat werd verfilmd en nu door Ignace Cornelissen voor toneel werd bewerkt en geregisseerd.

Houdt je relatie stand als je samen het grootst denkbare verlies meemaakt? Hoe kun je elkaar blijven vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? De moeder probeert niet weg te glijden in verdriet, de vader bijt zich vast in het verzamelen van feiten.

Ook binnenkort: 2 januari Hadewych Minis & het Matangi Quaret, 8 januari Pepijn Gunneweg, 11 januari Stefano Keizers. Meer informatie en tickets is te vinden op www.aandeslinger.nl

FILMPROGRAMMA: 'KAPSALON ROMY' Een hartverwarmende Nederlandse familiefilm van de makers van 'Minoes' en 'Het Paard van Sinterklaas'. Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. De band tussen de twee groeit wanneer oma haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Als het runnen van de kapsalon niet langer gaat, besluit Romy om oma's grootste wens in vervulling te laten gaan. 'Kapsalon Romy is nuchter, helder, grappig én hartveroverend geëngageerd… De film amuseert, ontroert en laat niet snel meer los.' Vijf sterren, aldus Trouw. Deze film is te zien op 2 en 3 januari.

Ook binnenkort: 7 januari 'Mjólk', 9 en 10 januari 'The Irishman' en 11 januari Marc Meets Playground: Film & live muziek. Meer info & tickets: www.aandeslinger.nl

OOK BINNENKORT: NEDERPOP ALL STARS & FRIENDS Geniet zaterdag 4 januari van een avond van pop in je moerstaal met de concertavond Nederpop All Stars & Friends. In 2019 ging het dak eraf en dat verwachten we ook in 2020! Een club muzikanten die haar sporen in de Nederpop ruimschoots heeft verdiend: Stefan de Kogel, Sander van Herk, Luc de Bruin, Robert Kramers en Erik de Nood (Het Goede Doel, Ramses Shaffy en Paul de Leeuw) verzorgen begin januari een muzikale roadtrip langs legendarische Nederpopklassiekers. Met speciale gast Henk Westbroek! Dit is een staand concert, waarbij de theaterzaal is omgebouwd tot één grote concertzaal. Meer info & tickets: www.aandeslinger.nl.

WINACTIE Win twee kaarten voor de film 'Mjólk', te zien op dinsdag 7 januari. Wit u hier graag naartoe? Mail dan voor vrijdag 3 januari 12.00 uur onder vermelding van 'Mjólk' naar houtensnieuws@bdu.nl

advertentie
advertentie