Dirk Scheele: 'In Holland staat een huis'
Dirk Scheele: 'In Holland staat een huis' Fotografie Gerhard Witteveen

In Holland staat een Huis (met liveband) van Dirk Scheele

22 december 2019 om 12:56 Podiumkunsten

HOUTEN Op zondag 19 januari speelt kinderpopster Dirk Scheele zijn vrolijke meezingconcert In Holland staat een Huis (2+) in Theater Aan de Slinger in Houten. Voor het eerst treedt hij op met Oudhollandse liedjes, in plaats van zijn eigen werk.
In een groot meezingfeest voor jong en oud speelt Dirk samen met een spetterende liveband de allerleukste oudhollandse liedjes, maar dan natuurlijk helemaal op z'n Dirks.

Dirk steekt grote Oudhollandse hits als 'Ik zag twee beren', 'Op een Klein stationnetje' en 'Helikopter''  in een heel nieuw jasje. Wat dacht je van 'Hoofd, schouders, knie en teen' in een swingende funk en skaversie en 'In de maneschijn' in een fluisterversie? Met ieder liedje gebeurt wel iets leuks en verrassends. Zeker als 'Ik heb een tante in Marokko' uitmondt in een medley van een paar kinderliedjes uit andere culturen gezongen in het Nederlands.

Als klap op de vuurpijl daagt Dirk het publiek uit om samen met hem ter plekke een Nieuwhollands liedje te maken! Maar natuurlijk zullen een aantal van Dirk's eigen kinderhits ook niet ontbreken.

DIRK SCHEELE Kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke kinderliedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Hij toert al meer dan 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België, is dagelijks te zien op Nickelodeon en heeft een populair YouTube-kanaal met meer dan 40.000 abonnees. Dirk heeft inmiddels veel cd's, dvd's, tv-series en boeken gemaakt en trekt volle zalen met hits als 'Ik woon in een huis', 'Op de kinderboerderij' en 'In de Jungle'. Dirk: 'Het leukste van optreden vind ik om contact te maken met de kinderen en samen met hen een echt feestje te maken van iedere voorstelling!'

Praktische informatie: 19 januari 2020, 11:00 & 15:00, Theater Aan de Slinger Houten. Tickets: https://www.aandeslinger.nl/zoeken?q=dirk+scheele

advertentie
advertentie