Witmos
Witmos

Veilig Penthouse aan de Rietplas

20 december 2019 om 12:33 Overig

HOUTEN Wat wonen jullie hier mooi, dat uitzicht!' dit horen Ineke Erenstein en Hans Hallebeek regelmatig van bezoekers die hun penthouse aan de Rietplas binnenkomen. Het appartement ligt op de vijfde etage aan de Witmos 57. Ineke is geboren en opgegroeid in Groningen, samen met haar man heeft ze besloten om te verhuizen naar Drenthe of Groningen, zodat ze dichter bij hun familie en vrienden kunnen zijn. Hoewel ze al 15 jaar genieten van hun appartement hebben ze het dus toch te koop gezet.

Karin Tim - Mijland

COMFORTABEL,,We hebben dit gekocht omdat het comfortabel is, een mooi uitzicht met natuur heeft en omdat we veilig de deur achter ons dicht kunnen trekken als we de wereld intrekken. We hebben een wijds uitzicht, we kijken over het Kromme Rijngebied, zien velden met boerderijen, fruitteelt en de universiteitsgebouwen van Utrecht," zegt Hans.

Hij vertelt dat het appartement enorm licht is, overal vloerverwarming heeft en 's zomers gekoeld wordt. ,,We worden wakker met de zon in de kamer, maar we hebben geen last van te veel zon," vult Ineke aan. Ze hebben bewust gekozen voor een appartement aan de oostkant, omdat ze willen genieten van de ochtendzon maar een plekje in de schaduw ook belangrijk vinden nu de zomers steeds heter worden.

Het appartement heeft drie slaapkamers. De keuken, badkamer en gangdeuren hebben ze nog een keer vervangen. ,,Het huis is optimaal ingericht, het is een verzorgde woning en ziet er prima uit. Je kunt er zo intrekken," zegt Hans.

Hans en Ineke trekken regelmatig zes weken door Europa en willen dan hun woning graag veilig achter laten, dat kan bij dit penthouse. De entree wordt bewaakt door camera's evenals de ondergrondse parkeergarage waar ze twee eigen parkeerplaatsen hebben. ,,Het is veilig. Je stapt zonder jas in de garage in je auto, rijdt naar de winkel, keert weer in de garage terug en zet de boodschappen in de lift," zegt hij.

Hans en Ineke wandelen veel samen. Ze vinden het leuk om naar station Houten Castellum te lopen of om naar Utrecht te fietsen. ,,Dat is goed voor het lijf, daar kan geen medicijn tegenop," zegt hij.

Voor de verkoop van hun penthouse en aankoop van een nieuwe woning hebben ze Brecheisen Makelaars uit Houten ingeschakeld. Vrienden van hen hebben goede ervaring met dit kantoor en raadden hen dit aan. ,,We zijn blij met Jeroen Haaxman, het moet toch klikken met een makelaar," zegt Ineke. ,,Het betaalt zich optimaal terug," vervolgt Hans.

,,We hopen dat de nieuwe bewoners net zo van dit appartement zullen genieten als wij de afgelopen 15 jaar hebben gedaan," zegt ze. ,,Als we verhuisd zijn, zullen we het uitzicht het meest missen, dat krijgen we nooit meer," zegt Hans.

Penthouse aan de Witmos 57 in Houten, Brecheisen Makelaars Houten BV, www.brecheisen.nl of T: 030 - 637 33 36

Brecheisen
Witmos 57
Witmos 57
advertentie
advertentie