Creatief werken aan het versterken van vaardigheden en zelfvertrouwen.
Creatief werken aan het versterken van vaardigheden en zelfvertrouwen. Saskia Koper

Jouw kind meer zelfvertrouwen?

13 december 2019 om 11:41 Activiteiten Deel je nieuws

Soms kun je het gevoel hebben dat er meer in jouw kind zit. Je hebt misschien een creatieve en gevoelige dochter, die je graag wat sterker in haar schoenen zou zien staan. Hoe kun je nu gericht haar zelfvertrouwen vergroten? 

Om zelfvertrouwen bij kinderen te versterken, is het belangrijk om van binnenuit te werken. Een kind gaat pas echt moeite doen of doorzetten, als het bezig gaat met iets wat hem of haar echt interesseert. Dit kan creatief bezig zijn, maar net zo goed dansen, met muziek bezig zijn, met lego bouwen of sporten. Zolang een kind gemotiveerd is om er beter in te worden, zullen ze wél dat extra tandje bij zetten. Dat beetje extra dat je zo graag op school of bij huiswerk zou zien.

En net dat kleine beetje extra maakt dat ze kunnen oefenen met doorzetten, tegenslag of hulp vragen op momenten als het minder makkelijk gaat. Ze zullen langer hun best doen en door het moment van frustratie gaan. Ze leren dat als ze blijven oefenen, ze ergens beter in worden. En deze 'groei-mindset' nemen ze weer mee de klas en de wereld in. Als een soort rugzakje voor als de rekensom lastig is of ze zenuwachtig worden voor een toets. 

Eén van de manieren om met vaardigheden aan de slag te gaan is creatief werken. Als creatief therapeut zet ik het gericht in om te werken aan zelfbewustzijn en het versterken van handige gedachten en tools. Ik begeleid kinderen individueel maar heb ook een korte, doelgerichte training opgezet om kinderen hierin te kunnen helpen. 

Tijdens deze training gaan we met een klein groepje aan de slag met zelfkennis. In een korte periode nemen we een duik in het diepe. Bij ieder kind zoeken we het eigen leerdoel. En iedere training komt dit eigen leerdoel terug en gaan we hier gericht aan werken. Door dit met een kleine groep te doen, kan iedereen op een veilige manier oefenen.

Na de kerstvakantie start weer een nieuw blok. In 7 middagen waarin we aan de slag gaan met groei-mindset, wat vindt je lastig én wat is jouw talent? De kinderen leren zichzelf een beetje beter kennen. Met als resultaat dat ze weten waar hun sterke kanten liggen. En vanuit dit versterkt zelfvertrouwen met een trots gevoel de klas én de wereld in kunnen stappen.

Gun je jouw kind ook wat meer vertrouwen in eigen kunnen? Kijk dan voor meer informatie op www.iederkindgezien.nl. Mail naar info@iederkindgezien.nl of bel 0616333072. 

 

advertentie
advertentie