Joost met semi hulphond Sanne
Joost met semi hulphond Sanne HR

Houtenaar start doneeractie: Geef Joost (23 jaar) zijn leven terug met een hulphond

13 december 2019 om 10:40 Maatschappelijk

Hier zie je een foto van Joost met Sanne, zijn semi hulphond in gelukkiger tijden. Helaas is Sanne begin dit jaar overleden en sindsdien is Joost ontroostbaar. Hij mist zijn maatje enorm en komt bijna niet meer buiten.

Joost:  'Ik heb in ernstige mate autisme en een angststoornis. De wereld om mij heen voelt soms heel onveilig en bedreigend. Dit betekent voor mijn dagelijks leven dat ik eigenlijk bij alles wat ik doe iemand nodig heb. Een maatje die er altijd voor mij is.'

Voor iemand die geen autisme heeft is bijna niet voor te stellen hoe dat is.

Neem bijvoorbeeld naar de winkel gaan om een boodschap te halen, iets wat voor de meeste mensen vanzelfsprekend is. Voor Joost is dit een 20 stappenplan waarbij iedere stap veel angst, spanning en moeite kost.

Met Sanne er bij voelt hij zich sterker en veiliger waardoor hij meer durfde te doen.

Joost: 'Als Sanne bij me was dan durfde ik naar op te staan, naar buiten te gaan en te slapen. Zij hielp mij rustig te worden als ik bang of boos werd.'

Een nieuwe hulphond
Het enige wat Joost op de been houdt is de kans dat hij weer een hulphond krijgt, nu een officiele zodat deze overal met hem mee kan gaan. Daarmee wordt zijn wereld weer groter en ziet hij weer mogelijkheden voor de toekomst.

Help Joost en doneer

Joost en zijn ouders kunnen de aanschaf van een hulphond zelf niet betalen. Helaas krijgen ze geen hulp van de zorgverzekering en de gemeente. Daarom starten we deze doneeractie.

Er is een totaalbedrag van 18.000 euro nodig. De meeste kosten worden gemaakt voor het trainen van de hond.   

We willen de hond gaan aanschaffen via Vom Falerie (www.psychiatrischehulphond.nl). We zijn blij met iedere gift en iedere keer dat dit bericht gedeeld wordt zodat zoveel mogelijk mensen het kunnen lezen en meedoen. Deze actie is voor zowel Joost als zijn ouders een belangrijke steun in de rug in deze moeilijke tijd. Het helpt Joost vooral om weer zicht te krijgen op een beter leven. Mocht er meer geld binnen komen dan wij nodig hebben dan maken we dat over naar Vom Falerie zodat zij anderen kunnen helpen met een hulphond.

Namens Joost alvast enorm bedankt voor uw steun!

advertentie
advertentie