Toine en Chantal
Toine en Chantal Claudia Verbree

Fysiotherapie vanaf de basis

11 december 2019 om 12:29 Nieuws

HOUTEN Wie fysiotherapie zegt, denkt meteen aan oefeningen onder begeleiding van een therapeut. Het oplossen van pijnklachten kan echter ook op andere manieren, zoals door een betere ademhaling of bijvoorbeeld een wijziging in je voedingspatroon. Fysiotherapeut Toine Bos kijkt naar de oorzaak van je klacht en wat er in de basis nodig is deze te verhelpen.

Toine is één van de specialisten werkzaam bij B.A.S.I.S. Lifestyle in Houten. B.A.S.I.S. staat voor Beweging, Ademhaling, Stressmindset, Immuunsysteem en Slaap. De praktijk voor vitaliteit opende onlangs haar deuren aan de Schonenburgseind 38 in Winkelcentrum Het Rond en biedt de specialismen fysiotherapie en diëtiek aan onder één dak. Gezonde voeding en beweging zijn namelijk twee van de vijf basisvoorwaarden voor een vitaal leven en hangen veelal met elkaar samen. Chantal Verwest is als diëtist aangesloten bij de praktijk.

UNIEKE AANPAK De aanpak van Toine bij pijnklachten en revalidatie is uniek te noemen. ,,Ik wil echt de oorzaak weten van een pijnklacht", vertelt Toine enthousiast. ,,Vaak worden symptomen bestreden, maar dat biedt alleen tijdelijk verlichting. Ik ga daarom net een stapje verder." Door terug te gaan naar de basis en onder andere te kijken naar je leefstijl, slaappatroon en voeding, krijg je veel informatie over je klacht en hoe je deze structureel kunt verhelpen.

FYSIOTHERAPIE 2.0 Toine: ,,Bij B.A.S.I.S. denken we niet in hokjes. We zien het lichaam als één geheel, alles hangt nauw met elkaar samen. 'Daar moet u maar mee leren leven' komt niet in ons woordenboek voor. Er is vaak meer mogelijk dan ons wordt verteld. En daar komen we achter door goed te onderzoeken wat er aan de hand is." Toine heeft een coachende rol richting zijn cliënten. ,,Samen maken we een plan van aanpak, spreken we doelstellingen af en help ik je bij het behalen van je doelen. Of dit nu gaat om sportieve prestaties of om te helpen stress te verlagen. Als het maar bijdraagt in het verminderen van de pijnklachten."

KLACHTEN Of je klachten hebt aan rug, nek, schouders, spieren, gewrichten veroorzaakt door over- of juist door onderbelasting, maakt niet uit. Bij alle klachten aan het bewegingsapparaat kun je Toine raadplegen voor advies. In een uitgebreide intake neemt hij ruim de tijd om je klachten in kaart te brengen en een plan voor herstel te maken.

AFSPRAAK MAKEN? Wil je meteen een afspraak maken met Toine of met Chantal? Of wil je eerst kort kennis maken? Het is mogelijk om je aan te melden voor een pijncheck. Deze is gratis en vrijblijvend.

Op basislifestyle.nl staat alle informatie over B.A.S.I.S. en je kunt direct een afspraak maken. Je kunt dit ook doen door een mail sturen naar info@basislifestyle.nl

advertentie
advertentie