Wethouder De Groot met de huismussenkast die een bestemming in Houten mag krijgen
Wethouder De Groot met de huismussenkast die een bestemming in Houten mag krijgen JPFieringFOTOGRAFIE

Verhuizing huismussen 'De Geer'

3 december 2019 om 15:35 Natuur en milieu

HOUTEN De huismussen die zich genesteld hebben onder de dakpannen van De Kleine en Grote Geer kunnen verhuizen naar huismustillen in het Kooikerspark. De drie tillen zijn geplaatst omdat De Kleine en Grote Geer volgend jaar worden verbouwd. Hiermee wordt aan de 17 broedparen van huismussen een nieuwe nestlocatie aangeboden. De huismus is namelijk een beschermde soort onder de Wet natuurbescherming, waardoor rekening met hun aanwezigheid moet worden gehouden.

Bovendien worden er voedselrijke hagen geplaatst, waardoor er voldoende voedsel voor de huismus zal zijn. Een noodzakelijke bijdrage, want het gaat namelijk al tijden slecht met de huismus in Nederland. Wethouder Hilde de Groot (GroenLinks), portefeuillehouder van onder meer milieu en dierenwelzijn, is betrokken geweest bij de plaatsing van de huismustillen: een samenwerking van de gemeente Houten, Blom Ecologie B.V., Gezinshuis De Grote Geer, en CZP Investments B.V..

Ook is er een huismusnestkast aan de wethouder en gemeente Houten cadeau gedaan. Deze mag naar eigen keuze op een plek worden gemonteerd, om te zorgen dat de aandacht voor de huismussen niet alleen tot deze ene plek beperkt blijft.

advertentie
advertentie