De Liefhebbers
De Liefhebbers Pief Weyman

Topacteurs in nieuwe tragikomedie 'De liefde begraven'

4 december 2019 om 06:41 Podiumkunsten

HOUTEN Op zaterdag 14 december spelen Jeroen Spitzenberger (bekend van de tv-series Stanley H., Divorce, films: Alles is Liefde, Süskind) en Hanne Arendzen (theatervoorstellingen: 'Vijand van het Volk, Van de koele meren des doods') samen in de tragikomedie 'De liefde begraven'. Een verhaal over exen die samen hun hond gaan begraven. Zo zien ze elkaar noodgedwongen weer terug. Maar in plaats van een kort rendez-vous wordt het een ontmoeting waarin de vraag rijst: 'Is de liefde echt voorbij en definitief begraven?' Of zorgt de hond vanuit zijn laatste rustplaats toch weer voor verbinding en nieuwe inzichten? Een hilarische en soms pijnlijke theatervoorstelling met herkenbare dialogen over relaties. Het script en de regie van deze theaterdialoog is van Peter de Baan, toneel- en televisieregisseur die al jarenlang het gezicht is van het tv-programma De vloer op. Ook binnenkort: Jeroen van Merwijks gezongen oudejaarsconference. Op donderdag 12 december zingt deze cabaretier 2019 in dertig liedjes. Zondag 15 december zijn alle jonge theaterliefhebbers met opa, oma, papa, mama, vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom bij Lejo Kerstshow. Het concert van de Dutch Eagles, de dansvoorstelling 'KIEM' van Conny Janssen Danst zijn uitverkocht. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl

FILMPROGRAMMA: DE LIEFHEBBERS De nieuwe Nederlandse familiefilm 'De Liefhebbers' draait vrijdag 6 december in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. Jan (Jeroen Krabbé) en Lea (Beppie Melissen) hebben vier volwassen kinderen (gespeeld door o.a. Hadewych Minis, Guy Clemens, Theo Maassen), die ze hebben voorbereid op het echte leven: doorzetten, nooit opgeven en sterk zijn. De kinderen konden daarmee in hun eigen leven een eind op weg komen. Maar de onderlinge relaties komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader al een jaar worstelt met beginnende dementie. Voor ieder lid van het gezin start een eigen acceptatieproces. Hiervoor moeten ze de confrontatie met elkaar én met zichzelf aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen. "Geloofwaardig en herkenbaar uitgewerkt" vier sterren aldus VPRO Cinema. Op 5 december geen film i.v.m. Sinterklaasavond, 10 december 'The Swallows of Kabul' i.s.m. Amnesty International Houten, 12 en 13 dec 'Sorry We Missed You'. Meer info en tickets: www.aandeslinger.nl.

OOK BINNENKORT De Outsiders organiseren vrijdag 13 december een Popquiz in de Kleine Zaal van Aan de Slinger. Het thema is de Top 2000. Teams van max. 4 personen, teamleden kopen per persoon een ticket van € 5,-. Zie www.aandeslinger.nl.

WIN GRATIS KAARTEN 't Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de toneelvoorstelling 'De liefde begraven' op zaterdag 14 december 20.15 uur in Aan de Slinger. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor vrijdag 13 december 12 uur onder vermelding van 'De liefde begraven' naar houtensnieuws@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar.

 

advertentie
advertentie