reklame voor de film
reklame voor de film Imagine film

speciale filmavond dinsdag 10 december

26 november 2019 om 12:34 Film Deel je nieuws

Ieder jaar organiseert Amnesty International Houten een filmavond in samenwerking met Film aan de Slinger. Nederland viert dit jaar 75 jaar vrijheid en 10 december is de Internationale Dag van de Mensenrechten. Daarom geeft de werkgroep Amnesty International Houten dit jaar alle bezoekers van de film “The swallows of Kabul” €5,- korting op het filmkaartje. Deze korting is al verrekend in de prijs van het kaartje op de website van Film aan de Slinger  € 5,50 en de filmfans betalen €4,50. In de film gaat het over meerdere mensenrechten, o.a. vrijheid. 

Dinsdag 10 december:  “The swallows of Kabul”, aanvang 20.00 uur in de Kleine Zaal. Na afloop praten we graag verder met u over de film, onder het genot van een drankje.

Al vele jaren besteden Amnesty International Houten en Film Aan de Slinger gezamenlijk aandacht aan 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens. Ook dit jaar staat er een film op het programma die ingaat op dit onderwerp, ‘The swallows of Kabul’ van Zabou Breitman en E!éa Gobbé-Mévellec. Een prachtige en meeslepende animatiefilm over liefde en moed in tijden van repressie. Zomer 1998. Terwijl Kaboel in puin ligt, gaat het dagelijks leven in de door de Taliban bezette stad door. Mohsen en Zunaira zijn jong en verliefd. Ze geloven, ondanks alles, in een betere toekomst. Ondertussen worstelen de oudere en minder hoopvolle Atiq en Mussarat met eigen problemen: hij als sceptische gevangenisbewaker, zij met een ongeneeslijke ziekte. Onverwacht kruisen de paden van de twee koppels elkaar als Zunaira in de gevangenis belandt waar Atiq, met gevaar voor eigen leven, besluit haar te helpen.

Filmkrant:

“De Franse regisseurs Zabou Breitman en Eléa Gobbé-Mévellec verfilmden de populaire roman The Swallows of Kabul van de Algerijnse schrijver Yasmina Khadra, het eerste deel van haar trilogie over het conflict tussen Oost en West. De filmversie wordt een alternatieve The Handmaid’s Tale. Breitman en Gobbé-Mévellec vragen zich af: wat betekent het als je vrijheid je plotseling wordt afgenomen?”

Internationale pers:

“A very beautiful animated adoptation of Yasmina Khadra’s novel’ Cineuropa

“Visually arresting and emotionally engaging” Eye for Film

“Een mooie. meeslepende ballade over liefde in tijden van extremisme” Knack

Info: www.aandeslinger.nl en www.houten.amnesty.nl

advertentie
advertentie