De hapkido trainers v.l.n.r. Willem en Ricky
De hapkido trainers v.l.n.r. Willem en Ricky Rachid Hogerhuis

Hapkido bij Enoch Martial Arts

25 november 2019 om 11:27 Vechtsporten Deel je nieuws

Sinds begin september is Enoch Martial Arts gestart met het geven van Hapkido lessen. Hapkido is een Koreaanse zelfverdedigingsport, geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. 

Hapkido

Het Hapkido kent verschillende onderdelen uit diverse gevechtssporten. Zo worden bijvoorbeeld de trappen en stoten van het Taekwondo gecombineerd met de worpen en grondwerk vanuit het judo. Andere onderdelen die geoefend worden, zijn bevrijdingstechnieken, verschillende klem en controletechnieken, drukpunten en valtechnieken. Ook komen diverse wapens aanbod, zoals bijvoorbeeld zwaard en mes technieken. 

Vrij gevecht

Naast deze onderdelen wordt er veel aandacht besteed aan het zogenaamde vrije gevecht. Het vrije gevecht is niet hetzelfde als sparren, maar het is een onderdeel waarbij 1 of meerdere tegenstander(s) je met willekeurige technieken aanvallen. Iedereen heeft bij een onverwachte aanval een eerste primaire reactie, we noemen dit de flinch reactie. Voor iedereen is deze flinch reactie anders. Wat belangrijk is, is dat je deze hier bewust van bent en er op kan handelen. Met het vrije gevecht word je bewust van deze reactie en leer je om dit gebruiken.

Conditie

Hapkido is vooral bedoeld om jezelf te leren verdedigen, maar daarnaast wordt ook gewerkt aan je conditie en uithoudingsvermogen. Ook gaat je zelfvertrouwen omhoog en maak je jezelf weerbaarder. 

Ervaring

De lessen worden verzorgd door Willem Enoch en Ricky van Rijn. Beiden zijn bedreven in diverse Martial Arts waaronder Taekwondo, Judo, Hanmudo en Kyusho Jitsu.  Beiden zijn eerste dan, zwarte band, hapkido. 

Nederlandse Hapkido Bond

Enoch Martial Arts is aangesloten bij de Nederlandse Hapkido Bond. Vanuit deze organisatie worden veel (internationale) stages en wedstrijden georganiseerd. Dus ook buiten de club om wordt er veel gedaan en zijn er verschillende trainingen om de kwaliteit op een hoog niveau te houden. 

3 gratis proeflessen

Iedereen vanaf 6 jaar kan aan deze lessen mee doen. De lessen worden gegeven op dinsdag in Bunnik en vrijdag in Odijk. Om een goede indruk te krijgen van het Hapkido zal je het moeten ervaren. Je bent van harte welkom om 3 gratis proeflessen te volgen. Voor meer informatie over de lestijden en om je op te geven voor de proeflessen ga je naar onze website www.enochmartialarts.nl

Schrijf je in voor 01 januari 2020 bij Enoch Martial Arts en krijg 15% korting op je hapkido pak.

Willem en Ricky in actie
advertentie
advertentie