BASIS Lifestyle
BASIS Lifestyle Claudia Verbree

Vitaliteit begint bij B.A.S.I.S.

27 november 2019 om 06:39 Nieuws

HOUTEN B.A.S.I.S. Lifestyle is nieuw in Houten. De praktijk voor vitaliteit opende onlangs haar deuren aan de Schonenburgseind 38 in Winkelcentrum Het Rond. De praktijk biedt de specialismen fysiotherapie en diëtiek aan onder één dak. Dat is uniek in Houten en biedt een ruimere blik op gezondheid. Gezonde voeding en beweging zijn twee van de vijf basisvoorwaarden voor een vitaal leven en hangen vaak met elkaar samen.

SPECIALISTEN Vitaliteit begint bij de B.A.S.I.S. – Beweging, Ademhaling, Stressmindset, Immuunsysteem en Slaap. De specialisten van Basis Lifestyle gaan ervan uit dat als de basis goed is er niets in de weg hoeft te staan voor een vitaal leven. Toine Bos en Chantal Verwest zijn dé specialisten en tevens eigenaren van B.A.S.I.S. Chantal is diëtist en gespecialiseerd in diabetes en weet daarnaast alles over de werking van ons darmstelsel. Toine is fysiotherapeut en personal trainer.

FYSIOTHERAPIE Toine biedt als therapeut een bredere kijk dan alleen ons fysieke gestel: ,,De plek waar de pijn zich uit, is vaak niet waar het ontstaat. Je kunt bijvoorbeeld rugklachten hebben die zijn ontstaan door een verkeerde ademhaling. Ik wil de klacht behandelen, maar ook de oorzaak oplossen." Toine kijkt daarom verder dan alleen de klacht, hij kijkt ook naar leefstijl. Adem je goed? Beweeg je voldoende? Heb je veel stress? Maar ook, doe je voldoende ter ontspanning? Wat vind jij leuk om te doen en maak je daar tijd voor? Toine helpt je bij het (her)ontdekken van je passie en coacht je vervolgens bij het behalen van je persoonlijke doelstellingen.

DIETIEK Chantal kijkt daarentegen ook naar lifestyle, maar meer vanuit de kant van voeding. ,,Bewegen en voeding hebben veel raakvlakken. Zo kan chronische pijn of ontstekingsgevoeligheid in gewrichten mede aangepakt worden door anders te eten", zegt Chantal. Darmen spelen een belangrijke rol in hoe vitaal je je voelt. Chantal: ,,Ik heb een fascinatie voor darmen en daarom werk ik samen met onder andere MyMicroZoo en Medivere, twee bedrijven die zich bezig houden met darmonderzoek." De aanpak van B.A.S.I.S. is daarom anders. Ze kijken naar het totaalbeeld van vitaliteit. ,,Wij vinden het belangrijk om tijd en aandacht te geven aan onze cliënten en uit te zoeken wat oorzaken en gevolgen zijn. Ik vind het fijn als ik stap voor stap kan uitleggen wat voeding met ons lijf doet en hoe je dit kunt gebruiken om je fitter te voelen."

WORKSHOPS Net als Toine heeft Chantal ook een passie voor sporten. Samen geven ze personal training en training in kleine groepen. Met maximaal 5 personen werk je aan techniek, kracht en conditie. Een voorbeeld is de Kettlebell Masterclass, een vierweekse workshop waarin je de techniek en theorie leert over het gebruik van de kettlebell. Het is een hele veelzijdige workshop, want een kettlebell training is krachttraining, flexibiliteitstraining en cardiotraining in één. Naast deze workshop kun je bij Toine en Chantal terecht voor onder andere krachttraining voor vrouwen en om sterk en vitaal blijven als je op leeftijd bent.

AANMELDEN Wil je je aanmelden voor één van de workshops? Of voor een consult bij Toine of Chantal? Op basislifestyle.nl staat alle informatie over B.A.S.I.S.. Direct contact opnemen kan door een mail te sturen naar info@basislifestyle.nl

advertentie
advertentie