The Dome/Handbal Houten - Green Park Aalsmeer
The Dome/Handbal Houten - Green Park Aalsmeer Hanna Koops

Houten komt valse start niet meer te boven

25 november 2019 om 08:55 Overig

HOUTEN In de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie ontving de nummer 10 van de BeNe-League, The Dome/Handbal Houten, de nummer 9: Green Park Aalsmeer. In de uitwedstrijd werd Houten door Aalsmeer onderschat en wonnen de Houtenaren verrassend. Bij deze tweede confrontatie zou er van onderschatting geen sprake zijn.

Handbal Houten viert deze avond haar 35-jarig bestaan en The Dome in Houten zit lekker vol. Zou de thuisploeg dit jubileum extra glans kunnen geven met een tweede overwinning op Aalsmeer?

VALSE START Aalsmeer komt heel sterk uit de startblokken: er is dreiging van de opbouwers en Samir Benghanem wordt regelmatig gevonden op de cirkel. Aan de kant van Houten is de verdediging zwak, worden de schoten gekeerd door de doelman van Aalsmeer en wordt er te weinig samengespeeld. Bij een stand van 1-6 neemt Houten-coach Rick Louw een time-out. Hij kan echter het tij niet keren. De voorsprong van Aalsmeer wordt zelfs nog verder uitgebouwd naar 1-10.

Noelvis Robles Reve komt er in en kan wel wat extra's brengen. Houten lijkt langzaam de schrik te boven te komen: er wordt gescoord, beter samengespeeld en langzaam kruipen de geelhemden dichterbij. Het wordt 6-14, 9-16 en met een 12-18 stand wordt er gerust.

TWEEDE HELFT Door tijdstraffen aan de kant van Aalsmeer aan het eind van de eerste helft, begint Houten de tweede helft met een overtalsituatie en weet de 13-18 te scoren. Er volgt een gelijk opgaande strijd. Met nog zeven minuten op de klok is de stand 25-32. Louw beseft dat die tijd te kort is voor een nieuwe stunt tegen Aalsmeer en laat youngsters Rowan Hilbers en Tim Zonneveld invallen waarvan de laatste direct op de paal schiet. Uiteindelijk loopt de voorsprong van Aalsmeer weer op en eindigt de wedstrijd met een 26-37 stand. De achterstand van de eerste twintig minuten bleek achteraf fataal voor Houten.

Doelpuntenmakers The Dome/Handbal Houten: Noelvis Robles Reve (11), Jarn van Gool (3), Rogier Teeuwissen (3), Thies Berendsen (2), Ruben de Bok (2), Stijn Hoefnagels (2), Sonni de Jonge (1), Tobias Marx (1), Wouter Pronk (1).

Volgende week zaterdag gaat The Dome/Handbal Houten op bezoek in Tongeren.