Afbeelding
Charella Hulsbosch

SV Houten klaar voor nieuw seizoen

18 november 2019 om 16:46 Advertorial_1

HOUTEN Met het nieuwe seizoen voor de deur staan niet alleen de jongeren en senioren te trappelen om het voetbalveld weer te betreden, ook de Blauwe Mini's van SV Houten kunnen niet wachten. En dat zijn er meer dan ooit.

Charella Hulsbosch

Voorzitter Udo Delfgou vertelt over de magische grens die SV Houten vorig jaar overschreed. ,,Afgelopen seizoen hebben we een mijlpaal behaald omdat we over de honderd Blauwe Mini's hebben voetballen bij SV Houten. We doen zoveel mooie dingen met ze, als je dan over die grens heen schiet is dat echt heel gaaf."

PLEZIER Bij de Blauwe Mini's trainen jongens en meisjes vanaf 4 jaar tot ongeveer 7 jaar. De kinderen krijgen hun training in groepjes van ongeveer 10 kinderen, waarbij de samenstelling is afgestemd op hun leeftijd en niveau. Bij iedere groep zijn er twee trainers actief, waardoor de Mini's optimaal kunnen genieten van hun training. De club doet er ook een hoop aan om de toekomstige mini's enthousiast te maken, denk aan clinics en vriendjesdagen. ,,We gaan langs op scholen om de jongste jeugd kennis te laten maken met voetbal. En als kinderen hier eenmaal voetballen mogen ze op bepaalde dagen vriendjes meenemen", legt Udo uit. Ook staat de club op de activiteitenmarkt op Het Rond, 7 september aanstaande.

LEEUWINNEN En wie denkt dat er alleen maar jongens rondrennen op de velden, heeft het mis. Udo: ,,Onder alle nieuwe aanwas zitten ook veel meisjes die willen voetballen." Ook bij SV Houten is het succes van de Oranjeleeuwinnen op het afgelopen WK goed te merken. ,,Ik loop hier op de club al een tijdje mee, maar twaalf jaar geleden gingen meiden uit de Blauwe Mini's naar de pupillen onder acht en dan kwamen ze terecht in teams met jongens. Nu hebben we ieder kalenderjaar een meidenteam. Dat zit flink in de lift. Het werkt echt zo dat als sportteams of sporters succes hebben, je dat terugziet in aanmeldingen bij onze club."

Dat succes is natuurlijk ook te danken aan de enthousiaste, gekwalificeerde trainers en misschien ook wel aan het feit dat de Blauwe Mini's iedere zaterdag van 08.30 tot 10.00 uur training krijgen op niets minder dan het hoofdveld. Leuk voor de jeugd en ook voor de ouders, want die laatste kunnen kijken vanaf de overdekte tribune of vanuit de kantine van SV Houten, onder het genot van een kopje koffie. De kinderen spelen ondertussen onderling wedstrijd, krijgen techniektraining en dat allemaal op dat magische, grote voetbalveld. Jaarlijks is er voor de Blauwe Mini's ook een feestelijke afsluiting met activiteiten.

HOUTENS DNA Ieder kind heeft recht op drie proeftrainingen en bovendien heeft de club een regeling met stichting U-pas. Eén van de redenen om vooral niet te wachten met aanmelden, is de identiteit van de club. ,,Hier speelt zoveel Houtense jeugd en we hebben Houtense trainers op hoog niveau. Trainers van bijvoorbeeld het eerste die hier vroeger zelf hebben gevoetbald en nu hun trainersdiploma hebben gehaald. Dat is een mooie ontwikkeling, dat Houtense DNA willen we uitstralen."

Afbeelding
advertentie
advertentie