Kamiel Zijderveld van Philadelphia en Vivian Broex van ZorgSpectrum ondertekenen samenwerkingsovereenkomst
Kamiel Zijderveld van Philadelphia en Vivian Broex van ZorgSpectrum ondertekenen samenwerkingsovereenkomst ZorgSpectrum

Mensen van het Oude Station gaan naar het Grand Café van het Houtens Erf

19 november 2019 om 11:30 Overig

HOUTEN Donderdag 14 november jl. ondertekenden Kamiel Zijderveld, regiomanager van Philadelphia en Vivian Broex, raad van bestuur van ZorgSpectrum een samenwerkingsovereenkomst. Met ingang van 1 januari 2020 gaat een aantal mensen van de dagbesteding van Philadelphia werken in het Grand café van locatie Het Houtens Erf. Eerder was al bekend gemaakt dat Philadelphia de huur heeft opgezegd van ’t Oude Station in Houten. Samen met ZorgSpectrum is er gekeken naar een oplossing die voor beide partijen sociale meerwaarde creëerde.

SOCIALE MEERWAARDE Marja de Graaf, manager Gastvrijheid en service: ,,Voor locatie Het Houtens Erf hebben wij een aantal jaren geleden eenzelfde besluit moeten nemen. Het was financieel niet rendabel om het Grand café draaiende te houden. Toch merken we wel het gemis van deze faciliteiten voor de momenten dat er bijvoorbeeld familie op bezoek is, met name in de weekenden.” Voor Philadelphia betekende het vertrek uit ’t Oude Station dat zij op zoek gingen naar alternatieven in de nabije omgeving. Kamiel Zijderveld: ,,Veel van onze mensen zijn er langdurig werkzaam. Het is niet alleen een belangrijke dagbesteding, maar ook een goede manier om werken en leren te combineren. We zien allemaal uit naar de samenwerking. We starten met 5 cliëntmedewerkers en uiteraard wordt dit aantal nog uitgebreid.” De begeleiding gaat uiteraard mee naar Het Houtens Erf.

NIEUWE INRICHTING Het Grand café in Het Houtens Erf heeft onlangs een metamorfose ondergaan. Het meubilair is vervangen, alles is geverfd in mooie, warme kleuren en de sfeervolle verlichting en accessoires zorgen voor een welkom en gastvrij gevoel.

ERVENSTAETE Voor ZorgSpectrum zal de inzet van Philadelphia zich mogelijk nog uitbreiden. Marja de Graaf: ,,We zijn voornemens extra revalidatieplaatsen te creëren op de naastgelegen grond, Ervenstaete. Bij realisatie verwachten wij dat er ook bij revalidanten behoefte is om met familieleden gezellig samen te zijn. Daar is dan ook gelegenheid voor.”

OPENING De nemen de tijd om elkaar te leren kennen en een nieuwe routine te ontwikkelen. De formele opening van de samenwerking zal daarom pas eind januari, begin februari plaatsvinden. Kamiel: ,,We hopen veel bekende gezichten dan weer terug te zien voor een kop koffie of thee met wat lekkers, maar dan in Het Houtens Erf.”

advertentie
advertentie