Marcel van Gooswilligen
Marcel van Gooswilligen Jason Oostveen

Hup CDA/GL/VVD/CU!

20 november 2019 om 06:34 Column

Polariseren is in. Extreem gedrag en extreme uitingen krijgen veel aandacht in de pers en op sociale media. Het lijkt soms de nieuwe norm te zijn. Ik weiger daaraan mee te doen.

Natuurlijk vind ik de anti abortus folder in mijn brievenbus smakeloos en kwetsend. Toch voel ik geen behoefte om de makers te bedreigen of weg te zetten als religekkies. Natuurlijk vind ik de inzet van roetveegpieten een wijze keuze van Sinterklaas. Toch wens ik de Zwartste Pieten geen ernstige ziektes toe. Natuurlijk ben ik tegen misstanden in de bio-industrie. Toch breek ik niet in bij boeren en breng ik hun veiligheid niet in gevaar.

Het goede nieuws? De meeste Houtenaren en Houtenezen kijken met net zoveel verbazing naar de extremen. Ze zoeken juist de verbinding. Zetten zich liever samen in voor positieve zaken. Een mooi voorbeeld zijn de Houtense vrijwilligers die zich met hartstocht inzetten voor hun medemensen. Met die vrijwilligers voel ik me verbonden. Hoe mooi is het als we juist de inzet van die constructieve groep extra steunen? En stoppen met het belonen van extreem gedrag.

Wat kunnen wij daar als politici concreet aan doen? Het college van CDA, GroenLinks, VVD en ChristenUnie heeft hierover ideeën gelanceerd die mij erg aanstaan. Extra geld voor mooie initiatieven van inwoners. Een samenlevingsagenda waarin we samenwerken met ondernemers, inwoners en maatschappelijke instellingen. Wijkwethouders die oppakken wat er leeft in hun gebied. Helaas komen die goede ideeën nog niet goed uit de verf. Daarom moedig ik deze vier partijen graag aan en zeg:

Hup CDA/GL/VVD/CU!

Doe jullie best en maak een succes van de samenwerking met onze inwoners. Jullie kunnen het! Daar wordt ons Houten een stukje mooier van.

Marcel van Gooswilligen
Fractievoorzitter D66 Houten

advertentie
advertentie