Directeur-eigenaar van Pastoe Rudy Stroink (rechts) reikt de A'dammer kast uit aan winnende wethouder Herman Geerdes (links)
Directeur-eigenaar van Pastoe Rudy Stroink (rechts) reikt de A'dammer kast uit aan winnende wethouder Herman Geerdes (links) TechniekFabriek

Wethouder wint Pastoe-kast bij loterij TechniekFabriek

17 november 2019 om 10:30 Overig

HOUTEN Op 13 november vond bij de Pastoe meubelfabriek in Houten de uitreiking plaats van de A'dammer-kast die De TechniekFabriek mocht verloten. De verraste winnaar, wethouder Herman Geerdes, kocht zijn lot als bezoeker van de Houtense Activiteitenmarkt in september. 

De kast werd uitgereikt door directeur-eigenaar Rudy Stroink van Pastoe. ,,Wij staan met plezier achter De TechniekFabriek. Ze doen daar fantastische dingen om kinderen enthousiast te maken voor techniek. En die kinderen zijn onze werknemers van de toekomst." Pastoe steunt De TechniekFabriek liever met een van hun ambachtelijke producten dan met geld. Dat leidde tot het idee om een loterij te organiseren. 

De TechniekFabriek registreerde bij elk lot het telefoonnummer van de koper. Wethouder Hilde de Groot trok in oktober de winnaar tijdens haar bezoek aan de TechniekFabriek. Tot ieders verrassing nam bij winnend lotnummer 24 haar collega-wethouder Geerdes de telefoon op.

De heer Geerdes mag de A'dammer kast naar eigen smaak laten samenstellen en ging daarvoor met een set kleurstalen naar huis. ,,Ik win eigenlijk nooit iets" zei hij. ,,Maar ik kocht graag een paar loten om De TechniekFabriek te steunen. Dan is dit een extra leuke verrassing!" 

OVER PASTOE In de Pastoe fabriek, sinds 2016 gevestigd in Houten, worden meubels gemaakt volgens de Dutch Design traditie voor klanten over de hele wereld. Pastoe heeft zich helemaal toegelegd op kasten, bijzondere kasten met alle mogelijkheden om je eigen smaak toe te voegen. Styling en kwaliteit zijn de onderscheidende eigenschappen van een Pastoe meubel. 

OVER DE TECHNIEKFABRIEK De TechniekFabriek is de plaats waar Houtense kinderen van 8-13 jaar hun technische talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen waardoor ze in hun kracht komen en zich beter ontplooien. Daarmee stimuleert zij kinderen ook om voor een technische vervolgopleiding te kiezen. Een belangrijke doelgroep van de Stichting zijn kinderen met autisme.

De TechniekFabriek bestaat bijna 5 jaar, heeft 50 vrijwilligers en ontvangt 80 tot 120 kinderen per week tijdens of na schooltijd voor een techniek- of computerworkshop. Ze worden hierbij intensief begeleid door vrijwilligers met een achtergrond in techniek, ICT, onderwijs en/of autisme.
Meer informatie: www.detechniekfabriek.NU

advertentie
advertentie