Afbeelding
n.v.t.

Instituut HIP Houten: Dé plek voor begeleiding en bijles!

22 november 2019 om 12:02 Zakelijk

HIP Houten bestaat ruim een half jaar en tientallen leerlingen hebben er inmiddels hun weg naar gevonden. Dat de begeleiding bij HIP Houten succesvol is, blijkt wel uit de examenresultaten. Alle leerlingen die examentraining bij HIP Houten hebben gevolgd zijn geslaagd!

Een examentraining bij HIP is uniek, omdat een leerling ervaart wat het is om een heel examen te maken en zich tot drie uur te moeten concentreren. Direct na het maken van het oefenexamen wordt het examen één-op-één met een deskundige begeleider besproken. Leerlingen die een examentraining bij HIP volgen zijn daarom veel beter voorbereid!

Ook voor de basisschool
HIP Houten is er ook voor leerlingen van de basisschool. Soms kan een leerling net even wat extra begeleiding gebruiken en zijn er niet voldoende mogelijkheden op school. Voor hen biedt HIP Houten Remedial Teaching aan. Daarnaast worden er één-op-één bijlessen gegeven in reken, spelling, of lezen. Omdat niet alle basisschoolleerlingen één-op-één bijles prettig vinden, wordt er bij voldoende aanmeldingen ook groepsbijles gegeven: HIP4Kids. Ook kunnen leerlingen onder persoonlijke begeleiding oefenen voor de CITO- of NIO-toets.

Huiswerk maken een probleem?
Dat wat HIP Houten uniek maakt, is dat locatiedirecteur Marjolein Brinkkemper zelf docent is geweest op een Middelbare school. Ze weet daarom precies waar leerlingen tegenaan kunnen lopen. Huiswerk maken is niet voor iedere leerling vanzelfsprekend. Bij HIP Houten leren leerlingen hoe ze dat eigenlijk aan moeten pakken. Leerlingen komen meerdere dagen per week na schooltijd op de vestiging. Er is één begeleider per vier leerlingen aanwezig. We helpen leerlingen met het maken van een realistische planning en controleren ook of die planning wordt nageleefd. Ook begeleiden we leerlingen om andere manieren van leren uit te proberen, of leren we samen als dat alleen niet lukt. We houden daarbij rekening met de persoonlijke leervoorkeuren van een leerling. Nieuwe leerlingen doen een leervoorkeurenanalyse: de Peperklip. Dit alles noteren we in toegankelijk digitaal systeem. Zo bent u altijd op de hoogte wat uw zoon of dochter heeft gedaan tijdens de huiswerkbegeleiding.

HIP Houten: iets voor uw zoon of dochter?
Mocht u zich afvragen of HIP Houten ook dé plek is voor uw zoon of dochter? Leerlingen kunnen gerust een dag huiswerkbegeleiding uitproberen bij HIP Houten om te kijken of dit bij hen past!

Neem vooral contact op voor een kennismakingsgesprek!
Voor meer informatie kunt u bellen; 06 17403303, mailen; houten@instituuthip.nl, of de website bekijken; www.instituuthip.nl.

advertentie
advertentie