Anouk van Maren winnaar NJK slalom indoor aspiranten
Anouk van Maren winnaar NJK slalom indoor aspiranten Marlies van Maren

Verre van houterig: Anouk van Maren (11) wint indoor NJK alpineskiën

11 november 2019 om 11:09 Overig Deel je nieuws

Met deze overwinning maakt de Houtense topskiester in de dop de verwachtingen helemaal waar. Het pas 11-jarige talent dat sinds kort de NOC*NSF belofte status heeft, bleef op het indoor Nederlands Jeugd Kampioenschap in SnowWorld alle concurrenten keurig voor. Een mooie prestatie die ze al voor de tweede keer neerzet, want ook vorig jaar kwam ze als winnaar uit de bus.

 

De twee snelste aspiranten mochten ook meedoen met de kwalificatierace bij de scholieren. Een groep dames tot 16 jaar. Ondanks het forse leeftijdsverschil kwam Anouk prima mee. Na een door haar gewonnen knock out wedstrijd volgde een spannende finale run. Die ze afsloot met een meer dan keurige vierde plek. Hiervoor kreeg ze een medaille en een startbewijs voor het 'serieuze werk', namelijk het NK voor deelneemsters boven de 16. Ondanks Anouk's talent bleek dat dit jaar nog een brug te ver, want Anouk kwam de kwalificatie uiteindelijk net niet door. 

 

"Geeft niks, want het was al heel bijzonder om als 'jonkie' aan dit toernooi deel te nemen," vindt Anouk zelf. "Daar leer ik veel van. Net als van mijn trainer Stephan Witvliet die me echt supergoed ondersteunt. Ik zet flinke stappen!" En haar volgende stap? "Ik ga nu lekker trainen in Oostenrijk en neem in februari deel aan het Nederlands Jeugd Kampioenschap in het Oostenrijkse Maria Alm. Dat is een toernooi in de bergen waar ik heel veel zin in heb!"

 

Anouk van Maren vierde op het NJK scholieren
advertentie
advertentie