Feestgangers werden opgewacht door een fotograaf, twee kerstmannen en een wel heel plaatselijke sneeuwbui.
Feestgangers werden opgewacht door een fotograaf, twee kerstmannen en een wel heel plaatselijke sneeuwbui. Stefan Vlieger

Geslaagd kerstfeest in Schalkwijk

4 november 2019 om 11:07 Evenementen Deel je nieuws

Op zaterdag 2 november vond Het Foute Kerstfeest plaats, een feest georganiseerd door de Oranjevereniging Schalkwijk. Zo'n 300 dorpsgenoten troffen elkaar in een gezellig aangeklede schuur, waar coverband 2mf en DJ Nelson uit Werkhoven voor heerlijk dansbare muziek zorgden. Een enkeling kwam met slechts een kerstmuts op, maar de meesten hadden alles uit de kast getrokken. Alle creaties werden op de gevoelige plaat vastgelegd, terwijl er een wel heel plaatselijke sneeuwbui voorbij trok. 

Om de zoveel jaar organiseert de Oranjevereniging een themafeest in het najaar, omdat er in deze periode meestal weinig gebeurt in Schalkwijk. Een gezellig feest geven is het belangrijkste doel, maar bijkomend voordeel is dat er van de opbrengst extra activiteiten bekostigd kunnen worden, bijvoorbeeld op 5 mei 2020. Op deze manier doet de Oranjevereniging er alles aan om laagdrempelige dorpsactiviteiten te organiseren voor iedereen, en daarbij niet volledig subsidieafhankelijk te zijn. 

De activiteiten van de Oranjevereniging kunnen tevens niet bestaan zonder de hulp van heel veel vrijwilligers die helpen op- en afbouwen, of bardiensten draaien op het evenement zelf. Daarnaast is het bijzonder fijn dat er altijd spullen geleend of voor een schappelijk prijsje gehuurd kunnen worden. De Oranjevereniging wil iedereen hiervoor heel hartelijk bedanken! Waar een klein dorp groot in is, op naar het volgende evenement!

Volle bak in de schuur waar ooit koeien stonden.
Coverband 2mf had voor de gelegenheid ook wat kersthits en dito outfits meegenomen.
advertentie
advertentie