Reinier van den Berg spreekt op het Festival over klimaatverandering
Reinier van den Berg spreekt op het Festival over klimaatverandering Fairtrade gemeente Houten

Leuk en leerzaam festival

4 november 2019 om 08:02 Evenementen

HOUTEN Tien jaar geleden veroverde Houten de titel Fairtrade Gemeente. Sindsdien is de verkoop van fairtrade en duurzame producten flink toegenomen. Maar er moet nog veel gebeuren. Dat komt op een leuke en leerzame manier aan de orde op het Fair & Duurzaam Festival Houten op zaterdagmiddag 9 november - in de Heemlanden.

,,In veel winkels en restaurants in Houten zijn biologische en fairtrade producten nu heel gewoon. Dat was 10 jaar geleden duidelijk anders. Niet voor niets hebben we bijna 40 winkels en restaurants kunnen opnemen in onze app Eerlijk Winkelen Houten," zegt Willy Wagenmans van de werkgroep Fairtrade Gemeente Houten. ,,Maar we blijven ondernemers en consumenten in Houten stimuleren om bij te dragen aan een beter klimaat en goede arbeidsomstandigheden voor boeren en arbeiders in arme landen. Want fairtrade en duurzaamheid hangen onlosmakelijk met elkaar samen."

WERELDKLIMAAT ,,Ik zal een voorbeeld geven. Op het Festival spreekt weerman Reinier van den Berg over de wereldwijde gevolgen van klimaatverandering. Veel kleine boeren in Afrika zitten nu al met verdroogde koffieoogsten vanwege de globale klimaatverandering. Dankzij Fairtrade leren de koffieboeren hoe ze hun planten hiertegen beter kunnen beschermen. Ook in Nederland zoeken boeren manieren om zich aan te passen aan het veranderde klimaat."

SHINE, SPITSBAARD EN MISS HOLLAND 2019 Een festival over grote problemen mag best leuk en leerzaam zijn. Zeker voor jongeren, want zij voelen zich er extra bij betrokken. In de Heemlanden kunnen ze fair en duurzaam bakken met Heel Holland Bakt-winnaar Hans Spitsbaard, in gesprek gaan met miss Holland 2019 Sharon Pieksma over plastic soep, deelnemen aan een kledingruilbeurs, kijken naar een modeshow van eerlijke kleding door dansgroep Shine en luisteren naar een presentatie van een duurzaamheidsproject van leerlingen van de Heemlanden en van Heidi Kamerling van het Wellant College over zoemvriendelijke tuinen. Het hele programma voor jong én oud vind je op www.fairtradegemeentehouten.nl/festival.

Willy Wagenmans
Hans Spitsbaard
Afbeelding
advertentie
advertentie