De week van de mediawijsheid
De week van de mediawijsheid Bibliotheek Lek & IJssel

Bibliotheek Houten maakt inwoners mediawijs

2 november 2019 om 10:53 Activiteiten

HOUTEN Digitale media verrijken ons leven, maar roepen ook vragen op. Hoe ga je er veilig en bewust mee om? En welke mogelijkheden bieden ze ons? Het hele jaar door kunnen inwoners van Houten bij de Bibliotheek terecht voor ondersteuning bij en kennis van het gebruik van digitale media. In de landelijke Week van Mediawijsheid zetten we ons aanbod nog eens in de etalage. Zodat alle inwoners de mogelijkheid krijgen om 'mediawijs' te worden.

WEEK VAN DE MEDIAWIJSHEID (8 T/M 15 NOVEMBER (8 t/m 15 november) Digitale media zijn niet weg te denken uit onze maatschappij. Hoe meer er gebruik van wordt gemaakt, hoe vaker er keuzes gemaakt moeten worden. Nog even appjes checken of vroeg slapen? Je kind alleen op de tablet laten of samen een boekje lezen? Direct reageren op de binnengekomen mailtjes, of eerst je taak afmaken? Het wordt steeds belangrijker dat we nadenken over hoe we digitale media inzetten. Hoe helpen apps, chats en digitale tools ons in het leven? En wanneer zit technologie ons juist in de weg? Tijdens de Week van de Mediawijsheid is daarom de vraag: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

DATA DETOX VOOR MEER CONTROLEDetox voor meer controle De Bibliotheek voert deze week campagne voor de online Data Detox kuur. Veel mensen hebben het gevoel dat ze niet meer zelf de baas zijn over hun gegevens. Waarom krijgen ze zo veel reclame op hun tablet? Hoe komt het dat apps zo veel van hen weten? Met de gratis Data Detox kuur krijgen deelnemers in acht dagen meer controle over hun online leven.

DIGI-INLOOP-inloop] Tijdens de Digi-inloop biedt de Bibliotheek iedereen de mogelijkheid om zijn of haar vragen te stellen over het werken met laptop, tablet en smartphone. Ook wie meer uit zijn computer wil halen of wil leren omgaan met DigiD kan bij de inloop terecht. De gratis Digi-inloop is elke maandagavond van 19.00 - 20.30 uur en om de week op dinsdagochtend van 10.00 - 12.00 uur.

INLOOPSPREEKUUR E-BOOKSnloopspreekuur e-books Er komen steeds meer e-books en bibliotheekleden kunnen die ook lenen. Wie vragen heeft over e-books en/of het lenen daarvan langskomen kan bij het wekelijkse inloopspreekuur op woensdag van 14.00 – 15.00 uur.

Kijk voor meer informatie op bibliotheeklekijssel.nl/week-van-de-mediawijsheid.

advertentie
advertentie