De werkzaamheden aan de Galecopperbrug
De werkzaamheden aan de Galecopperbrug COPYRIGHT TON BORSBOOM / RIJKSWATERSTAAT

Galecopperbrug (A12) aanstaand weekend (2 – 3 november) weer volledig open

1 november 2019 om 11:14 Verkeer en vervoer

UTRECHT De uitvoering van de werkzaamheden aan de Galecopperbrug (A12) bij Utrecht verlopen voorspoedig. De afgelopen weken is 24 uur per dag doorgewerkt aan het vervangen van de voegen. De A12 bij de Galecopperbrug bij Utrecht is weer volledig beschikbaar in het weekend van 2-3 november.

De zuidbrug heeft nieuwe voegovergangen gekregen die speciaal ontworpen zijn voor de Galecopperbrug. Hierdoor kan verkeer richting Arnhem ook in de toekomst vlot en veilig over de snelweg A12 bij Utrecht blijven rijden.

VIJF WEKEN VAN ZEER ERNSTIGE VERKEERSHINDER Het vervangen van de voegovergangen zorgt iets meer dan vijf weken voor zeer zware verkeershinder op snelwegen richting Utrecht, en op lokale wegen in Utrecht en Nieuwegein. Om de snelwegen beschikbaar en veilig te houden, zijn onderhoudswerkzaamheden als deze noodzakelijk. Rijkswaterstaat wil iedereen bedanken voor het waar mogelijk kiezen van ander vervoer, het uitstellen van de reis of mijden van de spits.

RESTERENDE WERKZAAMHEDEN Tot zondag 10 november 2019 vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens een aantal nachtafsluitingen. Ook vervangt Rijkswaterstaat in deze periode zes zogeheten opleggingen onder de brug. Dit geeft geen hinder voor het weg- of scheepvaartverkeer.

ONDERHOUD GALECOPPERBRUG Ook de komende jaren zijn er nog onderhoudswerkzaamheden nodig aan de Galecopperbrug, onder andere aan de voegovergangen van de noordbrug. Deze werkzaamheden moeten nog worden ingepland.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie