Aftrap van de campagne tegen zwerfvuil
Aftrap van de campagne tegen zwerfvuil Mariëtte Woudenberg

Afvalbakken worden zichtbaar

29 oktober 2019 om 11:15 Overig

HOUTEN Afgelopen maandag heeft wethouder |Herman Geerdes samen met Fiene Bekker, een bij het milieu betrokken meisje, het startsein gegeven voor een nieuwe campagne tegen zwerfafval in Houten. Zij hebben dat gedaan door in Houten-Noord bij de fontein naast het gemeentehuis een grote sticker op een afvalbak te plaatsen met de tekst: Zo houden we het hier schoon.

Ook de meeste andere afvalbakken in Houten krijgen de komende periode zo'n groene opvallende sticker. De stickers zijn bedoeld om de afvalbakken beter zichtbaar te maken. We hopen dat inwoners de bakken daardoor vaker gaan gebruiken. En dat minder blikjes, flesjes en andere afvalresten op straat of in de struiken terecht komen.

Op de locaties waar nu sommige bakken vaak uitpuilen met afval komen nieuwe afvalbakken. De gemeente vervangt hier over een paar maanden de bekende donkergroene exemplaren van 50 liter door opvallend appeltjesgroene modellen van 75 liter.

De eerste grote afvalbakken komen in Houten-Noord omdat daar de meeste bakken staan die te klein zijn. De gemeente Houten heeft in totaal zo'n driehonderd afvalbakken langs fiets- en wandelpaden. Daarnaast staan er nog afvalbakken in de winkelgebieden en bij de bushaltes. In totaal wordt 47% van de afvalbakken in Houten vervangen door een groter model.

Aftrap campagne tegen zwerfvuil
advertentie
advertentie