Afbeelding
Duurzaamheidsfonds Houten

Wat is jouw Groene Keus 2019?

28 oktober 2019 om 15:27 Overig

HOUTEN Voor het zevende jaar heeft het Duurzaamheidsfonds Houten budget voor initiatieven die Houten duurzamer kunnen maken. Dit jaar staan vijf beoordeelde plannen op de website van het Duurzaamheidsfonds. Houtenaren kunnen tot 8 november via www.dfhouten.nl/index.php/groene-keus-2019 stemmen welk plan hun voorkeur heeft.

Om in aanmerking te komen voor subsidie zijn de ingediende plannen beoordeeld op haalbaarheid, het innovatieve karakter, overstijging van het eigenbelang en uiteraard de bijdrage aan duurzaamheid. De voorgestelde initiatieven zijn zeer verschillend. Zo wordt onder andere ondersteuning gevraagd voor een theaterproductie, maar ook voor lesmateriaal om de achtergronden van waterstof te onderwijzen. Iedereen kan op maximaal twee initiatieven een stem uitbrengen.

U kunt stemmen op: 

- Dochters en Zonen: amateurkunst voor en door jongeren

- Groen roeien: de Varsity wil vergroenen

- Huiselijk regenwater: Ecowijk Mandora wil regenwater gebruiken in huizen

- Lopen op water(stof): een project van de TechniekFabriek om kinderen meer over waterstof te leren

- Recycle Kampioenen: De Krachtfabriek wil plastic afval van sportclubs omsmelten tot onder andere medailles

Het plan met de meeste stemmen is de winnaar van de Groene Keus 2019. De uitreiking van de Groene Keus vindt dit jaar plaats op 9 november in de Heemlanden, tijdens het Fair & Duurzaam Festival Houten. Hierbij wordt ook het 10-jarig bestaan van de Houtense Fair Trade afdeling gevierd.

Iedereen die belangstelling heeft om naar het festival te komen, meer wil horen over de projecten en wil weten welk project de Groene Keus 2019 wint, is welkom.

advertentie
advertentie