Derby Goy - Schalkwijk J.W. Hendriks

't Goy twee maten te groot voor Schalkwijk

28 oktober 2019 om 10:14 Voetbal

't GOY Nadat 't Goy tegen Aurora de eerste derby van het seizoen niet in winst wist om te zetten, werd de tweede derby van het seizoen een makkelijke prooi voor de mannen van Peter Moens.

Vooraf was duidelijk dat Schalkwijk zich in de hoek bevindt waar de klappen vallen. Met nul punten en een doelsaldo van -16 vertrok de ploeg van trainer Max Winner naar sportpark De Eng voor 'de wedstrijd van het jaar'. 't Goy had in eerdere wedstijden dit seizoen al onnodig punten laten liggen en wilde vandaag drie punten toevoegen aan het totaal.

Het is gezellig druk en 't Goy laat de toeschouwers meteen zien wat de intenties zijn na 6 minuten is het al bijna raak als Tom Spithoven de lat raakt. Na 15 minuten is het Kylian Grift die door Dean Rietveld wordt weggestuurd en alleen voor de keeper verschijnt. Een Schalkwijkse verdediger probeert met een tackle de meubelen te redden voor zijn team, speelt de bal maar ook de man, en scheidsrechter Yucel ziet er een strafschop in. Aanvoerder Frank Vorderman zet zich achter de bal en zet de 1-0 op het scorebord.

Het krachtsverschil is veel te groot, Schalkwijk mist een 3-tal basis spelers en is geen partij voor 't Goy dat evenals Schalkwijk met een jonge ploeg speelt, maar veel meer voetbalkwaliteit in de gelederen heeft, na 23 minuten staat dan ook de 2-0 op het scorebord. Opnieuw heeft Schalkwijk alle reden tot klagen. Mitchell Goes jaagt achter een lange bal, krijgt de bal in eerst instantie via zijn de arm mee, maar als de bal bij keeper Ramon Wieman komt, lijkt de kans verloren. Goes jaagt echter door en Wieman schiet de bal hard tegen Goes aan en de bal verdwijnt in het doel. Opnieuw, terechte, protesten van Schalkwijk wat aanvoerder Rik van de Ven een gele kaart oplevert.

Na een half uur de eerste kans voor Schalkwijk als Joshua van Emmerik uit een hoekschop, vrij op doel mag koppen maar naast mikt. Kort daarop een vrije bal van Schalkwijk, de bal wordt diep de 16 meter ingespeeld, 't Goy verdediger Youri van Dokkum kopt de bal weg naar Sam van Dam die met een prachtige lange bal Kylian Grift aan het werk zet, het schot lijkt houdbaar maar gaat via de handen van Wieman het doel in. Voor rust is Sam van Dam nog dicht bij een doelpunt als hij vrij in de 16 meter kan aanleggen echter hij schiet naast.

In de rust is het aanpoten voor de vrijwilligers van 't Goy want het mooie weer heeft veel publiek naar De Eng gelokt en de medewerkers achter de bar draaien op volle kracht hun dienst!

In de rust is Tom Spithoven in de kleedkamer achter gebleven en neemt Erik van Bentum zijn plek in. 't Goy speelt de 2e helft naar de kantine toe en na 4 minuten is het Kylian Grift die een voorzet van Erik van Bentum uitstekend met de borst onder controle brengt en door de benen van Wieman de 4-0 op het bord zet. Schalkwijk raakt wat gefrustreerd wat hen een aantal gele kaarten oplevert. Als Tonnie Koppers na 62 minuten geel krijgt voor een stevige overtreding op Lukas Zwambag staat Schalkwijk met 10 man omdat Koppers 4 minuten daarvoor al geel ontving voor commentaar op de leiding. Kon Schalkwijk met 11 man 't Goy al niet bijbenen, met 10 is er helemaal geen sprak meer van een wedstrijd. 't Goy brengt Wouter van Kuilenburg voor Dean Rietveld en kort daarop is het 5-0 als Mitchell Goes teruglegt op Sam van Dam die met een droge knal in de bovenhoek keeper Wieman kansloos laat. Kort daarop is het Kevin van Bentum die vanaf rechts een uitstekende voorzet geeft op Wouter van Kuilenburg die de bal met binnenkant rechts de bal tegen de touwen duwt. Dan mag ook Sam van Dam, die een uitstekende wedstrijd speelde, naar de kant en komt Chris Hooijman het veld in.

Wouter van Kuilenburg zet dan eerst Kylian Grift alleen voor de keeper maar die mist een grote kans op zijn 3e goal van de middag, maar even later is het Erik van Bentum die een pass van van Kuilenburg wel in een doelpunt weet om te zetten.

Bijna wordt het nog 8-0 als Mitchell Goes met een prachtige omhaal het publiek doet opveren, maar keeper Wieman prachtig redding brengt.

Dan vindt scheidsrechter Yucel het mooi geweest en kan de derde helft beginnen.

Het winnen van de derby is altijd mooi, maar het verlies zorgt er wel voor dat Schalkwijk nog dieper in degradatiezorgen komt en als we een ding willen dan is het wel de derby behouden. Een mooiere wedstrijd is er toch niet?