Lars en Britt du Pree
Lars en Britt du Pree Francis van Batenburg

Lars en Britt du Pree leveren ‘wereldprestatie’ met teamgenoten

21 oktober 2019 om 17:38 Overig Deel je nieuws

Van 13 t/m 20 oktober 2019 werden in Castellon (ESP) voor de 12e keer de Wereldkampioenschappen padel voor jeugd gehouden in de diverse leeftijdscategorieën. Nederland deed  voor het eerst mee. Namens LTV De Doordraaiers deden Lars en Britt du Pree mee. In totaal waren er 24 kinderen door de jeugdbondscoach van de Nederlandse Padel Bond, Ewan Watson, geselecteerd voor de leeftijdscategorieën meisjes en jongens t/m 14, 16 en 18 jaar. Waarvan er per leeftijdscategorie telkens een koppel voor het landentoernooi uitkwam. Naast het landentoernooi was nog een koppel- en open toernooi.

Zondag 13 oktober begon het wereldkampioenschap met het voorstellen van de delegaties. Bij de jongens deden er bij de landenteams 16 landen mee en bij de meisjes 11 landen.

De 12-jarige Britt du Pree deed bij de meisjes in de leeftijdscategorie t/m 14 mee en leverden bij de landenteams met de andere meiden een wereldprestatie door om plek 5 het gerenommeerde padelland Brazilië met 2-1 te verslaan, waarbij Britt en haar partner de eerste punt haalde met haar partner.

Bij de jongens deed de 15 jarige Lars bij de jongens t/m 16 mee. Ook de jongens leverden een wereldprestatie door in de strijd om plek 9 Zweden te verslaan waarbij na een 1-0 voorsprong Lars en zijn partner de overwinning veiligstelden. Uiteindelijk wonnen de jongens met 2-1.

Al met  al een fantastische ervaring waarbij de kinderen onder Davis Cup-achtige omstandigheden moesten presteren. Soms stonden er ruim 100 mensen al schreeuwend en zingend de kinderen aan te moedigen.

Britt en Lars danken hun sponsoren van LTV De Doordraaiers (Franklin, Pauline, Chris, Marco, Stef, Caroline, en Sjaak) voor hun gulle donaties. Daarnaast Floris en Bart-Jan voor het materiaal. Zonder hun steun was deze deelname onmogelijk geweest.

advertentie
advertentie