Jan Willem van Schip (M) en Yoeri Havik in de finale koppelkoers tijdens de Europese Kampioenschappen baanwielrennen in Omnisport. Vincent Jannink

Weer zilver voor Van Schip

20 oktober 2019 om 19:30 Wielrennen

APELDOORN (ANP) Baanwielrenners Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik hebben bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Apeldoorn zilver veroverd op de koppelkoers. De titel ging net als bij de vrouwen naar Denemarken. Lasse Norman Hansen en Michael Mørkøv bleven met 52 punten de Nederlandse baanwielrenners 15 punten voor. Brons was er voor Duitsland dat net als Nederland op 37 punten was geëindigd.

Van Schip en Havik dreigden met nog een sprint te gaan buiten de medailles te vallen op dit olympische onderdeel. Met een uiterste inspanning won Van Schip de laatste sprint voor Frankrijk en Denemarken. Daardoor kwam Nederland op 37 punten, evenveel als de Duitsers die een ronde voorsprong hadden gepakt. Door de winst van de laatste sprint blijven Van Schip en Havik de Duitsers Maximilian Beyer en Theo Reinhardt voor.

Van Schip won zaterdag ook al zilver op de puntenkoers. Op het omnium had hij naast de medailles gegrepen.