1-0 't Goy door penalty JW Hendriks

Drijfnatte derby Goy - Aurora eindigt onbeslist

7 oktober 2019 om 21:33 Voetbal Deel je nieuws

In de 4eklasse van het zondagvoetbal stond zondag 6 oktober de 1e streekderby op het programma. Vandaag is het 't Goy - Aurora.

Nadat de pupil van de week op fraaie wijze had gescoord, floot scheidsrechter Stoekenbroek voor het begin van de wedstrijd.

De eerste helft is ’t Goy voetballend de betere ploeg, maar beide teams weten geen hele grote kansen te creëren. ’t Goy is in de 6eminuut wel dichtbij als Tom Spithoven een rebound, na een schot van Kylian Grift, niet op doel weet te mikken.  Aurora heeft weinig grip op 't Goy en met nog 3 Minuten voor rust krijgt aanvoerder Bas van de Hoeven van Aurora geel, en omdat hij 2 minuten later zijn 2egele kaart krijgt. Aurora moet met 10 man verder de rust in  een 0-0 tussenstand.

De 2ehelft is nauwelijks begonnen als Kylian Grift in het strafschopgebied onderuit wordt gelopen. De penalty is een klus voor aanvoerder Frank Vorderman. Keeper Aron van de Berg krijgt zijn handen nog tegen de bal maar het is niet voldoende.’t Goy leidt verdiend met 1-0. Kort daarop is het bijna 2-0 als een voorzet van Kylian Grift bij Mitchell Goes komt, die echter van 5 meter de keeper op zijn weg vindt. In de counter moet Dolf Uytewaal redding brengen op een hard schot vanaf de zijkant van het 16 meter gebied. De wedstrijd is los!

Er is niet te merken dat Aurora met een man minder speelt. Het stroopt de mouwen verder op en ’t Goy is niet bij machte om het overtal uit te spelen. 10 Minuten na rust komt Wouter van Kuilenburg, Geert van Bentum vervangen bij ‘t Goy. Aurora blijft druk zetten en krijgt in de 58steminuut loon naar werken als een houdbaar schot van de rand van de 16meter, onder Dolf Uytewaal het doel in rolt. Net 3 minuten na de 1-1 staat het bijna op voorsprong als Wouter van Kuilenburg een vrije trap van 18meter snoeihard op de paal schiet.

Kort daarna moet Mike van Lunsen van Aurora het veld geblesseerd verlaten en brengt trainer Peter Moens van ’t Goy nog twee verse spitsen. ’t Goy krijgt nog een aantal prima mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. De grootste is voor Sam van Dam die net over de lat schiet. ’t Goy geeft achterin wel de nodige ruimte weg, maar weet echt grote kansen voor Aurora te voorkomen, waarbij met name Wesley Huisman, klein van stuk, maar groots in zijn daden blijkt te zijn.

Een echte derby, veel strijd, emotie, af en toe goed voetbal en twee ploegen die voor de 3 punten wilden gaan.