Kennismaken met autobiografisch schrijven in november

7 oktober 2019 om 09:29 Kunst Deel je nieuws

Houd je van schrijven, van lezen en zou je wel eens vaker bewust stil willen staan bij wie je bent en wat je wilt? Dan is de Kennismakingsworkshop Autobiografisch Schrijven wellicht iets voor jou. Vier vrijdagochtenden in november staan we aan de hand van korte schrijfopdrachten even stil bij momenten in je leven die je verrassende inzichten kunnen bieden. Het boek Eten, bidden, beminnen van Elizabeth Gilbert dient hierbij als inspiratiebron.

In Eten, bidden, beminnen gaat een succesvol schrijfster een jaar lang op reis, op zoek naar evenwicht en geluk. Het boek – en de film - was wereldwijd een groot succes. Gelukkig hoef je niet zo ver of lang te reizen om tot bruikbare inzichten over jezelf te komen. In vier ochtenden maken we in kleine groepjes korte tripjes in jouw levensloop. Kriskras door de tijd heen staan we steeds even stil bij momenten die jou iets te zeggen hebben, over wie je bent, wat er voor jou toe doet. Met pen en papier ontdek je de samenhang tussen herinneringen.

Eten, Bidden, Beminnen dient als inspiratie voor de ochtenden. Je hoeft het boek niet gelezen te hebben. Ook hoef je niet goed te kunnen schrijven. Bij autobiografisch schrijven gaat het niet om mooi of literair schrijven. Elk verhaal, elke herinnering is goed zoals deze uit jouw pen vloeit. Het (vrijwillig) voorlezen en luisteren naar de verhalen in de groep is net zo belangrijk als het schrijven zelf. De vier ochtenden zijn een korte kennismaking met autobiografisch schrijven. Als je de smaak te pakken hebt, zijn er nog vele ontdekkingstochten met pen en papier te maken.

Kennismaking Autobiografisch Schrijven, geïnspireerd op Eten, bidden, beminnen.
Vrijdag 8, 15, 22 en 29 november van 9:30 tot 12:30 uur. Locatie: Het Oude Station Houten.
Maximaal 10 deelnemers. Kosten: € 165,- p.p. incl. koffie/thee.
Informatie en aanmelding bij Brenda van Dam, Bureau voor levenslinguïstiek: brendavandam@kpnmail.nl. Telefoon: 06 11 39 2354.

advertentie
advertentie