Tijdens de kick off van De Vlinder danste een grote groep enthousiaste deelnemers mee.
Tijdens de kick off van De Vlinder danste een grote groep enthousiaste deelnemers mee. Paul van der Klei fotografie

Onvergetelijk Houten: 65-plussers maken een danstheatervoorstelling

5 oktober 2019 om 09:03 Podiumkunsten

HOUTEN Na maanden van voorbereiding heeft op 1 oktober jl. de kick-off van het project De Vlinder plaatsgevonden. De Vlinder is een danstheatervoorstelling voor en door 65-plussers uit Houten. Over hun verhalen en over de groei van Houten van intiem dorp naar een indrukwekkende Vinex-stad.


In Aan Slinger waren deelnemers, belangstellenden en vrijwilligers aanwezig. Zij maakten kennis met elkaar en dansdocente Ireen Kurvers nam iedereen mee de dansvloer op voor de aanzet van de Lindy hop. Ook wethouder Jana Smith (cultuur, zorg en welzijn) danste mee. Naast de dansgroep gaan er ook deelnemers aan de slag met fotografie en het toneelbeeld. In mei 2020 is de voorstelling drie keer te zien in Aan de Slinger.

De Vlinder is een onderdeel van het project Onvergetelijk Houten, een gezamenlijk project van de gemeente Houten, Aan de Slinger en welzijnsorganisatie 'van Houten&co'. Met dit project wordt een impuls gegeven aan het actief deelnemen aan cultuur door 65-plussers en het vergroten van hun welzijn. Naast De Vlinder maken ook een theaterproject, een adviesgroep cultuur, een onderzoek door Movisie en kennisdeling met lokale professionals onderdeel uit van Onvergetelijk Houten.

Onvergetelijk Houten is een project vanuit de overheidsregeling 'Age Friendly Cultural Cities' en wordt ondersteund door het Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds Houten en de gemeente Houten.

advertentie
advertentie