Felicitaties na de installatie van Sjoerd Kasius door burgemeester Isabella.
Felicitaties na de installatie van Sjoerd Kasius door burgemeester Isabella. Martin Monkel

Sjoerd Kasius geïnstalleerd als raadslid voor ITH

2 oktober 2019 om 14:35 Politiek

HOUTEN Tijdens de raadsvergadering van 1 oktober is Sjoerd Kasius geïnstalleerd als raadslid in de fractie van Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH). Hij vult de plek in die vanwege het plotselinge overlijden van Gerard Zandbergen op 4 mei 2019 was ontstaan.

Martin Monkel

WERK Met de invulling van de vijfde zetel is ITH weer volledig vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Sjoerd Kasius is vorig jaar lid geworden van het bestuur van ITH. Hij bekleedde daar de functie van secretaris. Sinds maart van dit jaar is hij commissielid en betrokken bij onderwerpen als jeugd en lokale bouwplannen.
Kasius woont in Houten en werkt in het dagelijks leven als accountmanager bij een internationale groothandelaar. Hij is vrijwilliger bij de R.K. Jongerenvereniging OKE. Deze vereniging organiseert al 18 jaar het OKE-pop op Koninginnedag / Koningsdag.
 

INZET Binnen ITH zet hij zich vooral in voor verbeterde inwonersparticipatie en draagvlak bij gemeentelijke plannen, een van de belangrijkste speerpunten van ITH. Wat dat betreft viel hij tijdens zijn eerste vergadering met zijn neus in de boter. Het debat over windpark Goyerbrug ging voor een belangrijk deel over het wel of niet aanwezige draagvlak over dit plan bij de inwoners van Houten.

advertentie
advertentie