Yousef ontvangt welkomstboekje uit handen van Jette, Joëlle en Elza
Yousef ontvangt welkomstboekje uit handen van Jette, Joëlle en Elza Annette Stolk - de Vries

'Welkom in Houten'

2 oktober 2019 om 11:08 Onderwijs

HOUTEN Acht leerlingen van de Bogermanschool hebben een welkomstboekje gemaakt bestemd voor kinderen van vluchtelingen. Maandag 30 september werd het eerste exemplaar aangeboden in het Huis van Houten. Marion Groenewegen, coördinator begeleiding vluchtelingen van 'van Houten & Co' zorgde voor een feestelijk ontvangst.

door Annette Stolk

ENTHOUSIAST Het idee om een welkomstboekje, in de vorm van een tijdschrift, te maken kwam van juf Karin. Leerlingen Casper, Chris, Elza, Floris, Jesse, Jette, Joëlle en Rhodé waren meteen enthousiast en hebben een informatief boekje gemaakt. Het eerste exemplaar werd door drie leerlingen overhandigd aan Yousef (10). Hij woont met zijn ouders en broertje Hamza (4) sinds een week in Houten. Het gezin komt uit Jemen.

INFORMATIEF Het tijdschrift is in het Nederlands geschreven. Grote delen van de tekst zijn ook voorzien van het Engels en Arabisch. Het vertelt over scholen in Houten, sportmogelijkheden, mooie plekjes binnen de gemeente etc. Het is tevens voorzien van een woordenlijst en een interview met een jonge Syrische vluchteling. Door het maken van dit boekje zijn de kinderen zich gaan realiseren hoe moeilijk en spannend het is om ergens in te burgeren. Jette: ,,Het maken van nieuwe vrienden lijkt me lastig als je de taal nog niet spreekt". Elza: ,,Ik zou bang zijn dat ze me apart vinden". Ze hopen dat het tijdschrift bijdraagt aan het snel kunnen wennen en dat Yousef leuke dingen kan doen.

advertentie
advertentie