Echtpaar Dijkstra met burgemeester Isabella
Echtpaar Dijkstra met burgemeester Isabella Rina Knopper

Diamanten paar Dijkstra - van der Meulen

2 oktober 2019 om 15:38 Mensen

HOUTEN Trots showen zij de brief gestuurd door 'de dienst koninklijk huis' waarin koning Willem Alexander en koningin Maxima het bruidspaar feliciteren met hun 60 jarig huwelijk. Samen met burgemeester Isabella, die hen deze morgen speciaal komt feliciteren, lezen ze de brief.

Rina Knopper

Bloemen, heerlijk gebak, koffie, familie en een bezoek van de burgemeester geven deze dag een feestelijk tintje. Oorspronkelijk komen ze alle twee uit Leeuwarden waar zij elkaar tijdens het wekelijkse uitje 'uit wandelen gaan' leerden kennen. Toen de ouders van mevrouw Dijkstra verhuisden naar Vianen, spoorde mijnheer Dijkstra haar aan om met hun mee te gaan. Hij wilde namelijk zelf ook verder kijken in Nederland en zocht werk in Utrecht. Uiteindelijk heeft het stel 37 jaar in Vianen gewoond. Daar zijn hun kinderen geboren en opgegroeid. Nu wonen zij alweer 22 jaar in Houten.

DIGITAAL De heer en mevrouw Dijkstra zijn er trots op dat zij digitaal zéér vaardig zijn. Facebook, Instagram, Ipads en smartphones hebben geen geheimen voor hen. ,,Vanaf het begin van het digitale tijdperk waren wij nieuwsgierig en zijn wij gewoon gaan uitproberen", volgens mevrouw Dijkstra. Mijnheer Dijkstra is ook een bevlogen fotograaf. Voor de 'Plaatsen gids' bezoekt hij plaatsen in Nederland, fotografeert ze en zoekt kenmerken op om bij de foto's te vermelden. Vooral bijzondere buurtschappen hebben zijn voorkeur. Op Plaatsengids.nl dé reisgids, gemeentegids en encyclopedie van álle 7.000 plaatsen in Nederland zijn talloze foto's van zijn hand te zien. Op de vraag van de burgemeester wat zijn favoriete plekje in of om Houten is antwoord Dijkstra: ,,Eigenlijk is de hele omgeving van Houten zeer aantrekkelijk, maar ik vind de natuur rondom 't Goy en fort Honswijk prachtig."

FIETSROUTE ,,Zo is bijvoorbeeld de fietsroute door Schalkwijk en Tull en 't Waal, langs het fort omhoog en dan over de dijk terug adembenemend mooi." De natuur speelt bij het echtpaar sowieso een belangrijke rol. Van jongs af aan zijn zij bezig met natuurbehoud, als secretaris bij Natuur-en Vogelbehoud Vijfheerenlanden, als vrijwilliger bij de Botanische tuin en als vraagbaak bij tuincentrum de Schouw. Al doen ze het inmiddels wel iets rustiger aan.

advertentie
advertentie