Burgemeester en wethouder met jeugdleden van Hellas Houten
Burgemeester en wethouder met jeugdleden van Hellas Houten René van den Brandt

Burgemeester en wethouder op bezoek bij Hellas Houten

30 september 2019 om 10:40 Atletiek Deel je nieuws

Tijdens zijn “rondje langs de velden” mocht atletiekafdeling Hellas Houten afgelopen zaterdag burgemeester Isabella verwelkomen. Samen met wethouder Van Dalen liet hij zich uitgebreid informeren door de jeugdleden, hun ouders en trainer Maurice over de atletieksport, Hellas Houten en de plannen voor een nieuwe atletiekbaan in Houten.

Burgemeester en wethouder gingen samen met de jeugdige atleten een sportieve strijd aan op diverse atletiekonderdelen, zoals kogelstoten en fluitraket werpen. Leden van alle drie de trainingsgroepen waren hiervoor naar de speciaal ingelaste training gekomen. Ondanks het regenachtige weer streden de teams onder leiding van beide voormannen met verve voor de punten en waren er mooie prestaties te zien van jeugd én bezoekers!

Onder het genot van een stroopwafel werden de plannen voor een nieuwe atletiekbaan verder uit de doeken gedaan. De huidige baan is namelijk erg weersgevoelig en de trainingsmogelijkheden voor de verschillende atletiekonderdelen zijn beperkt. Op dit moment wordt gestudeerd op mogelijkheden voor een andere locatie. Op korte termijn zal er een stichting worden opgericht, die zich zal gaan inzetten voor de broodnodige fondsenwerving en het overleg met de gemeente en andere partners zal voortzetten. Burgemeester en wethouder waren zeer positief over de plannen. Zij konden zich vooral vinden in een groeimodel, met mogelijkheden voor uitbreiding op de langere termijn.

Op dit moment trainen de 50 jeugdleden van Hellas Houten in de leeftijd van 6 tot circa 14 jaar in drie groepen op dinsdag en woensdag, op het terrein van SV Houten. Omdat deze baan niet geschikt is voor gebruik bij slecht weer, wordt er in de herfst- en wintermaanden getraind in de gymzaal van basisschool De Bijenkorf. Leden van Hellas Houten (een afdeling van Hellas Utrecht) kunnen gratis meedoen met de atletiekwedstrijden van Hellas Utrecht.

Hellas Houten heeft momenteel drie trainers en twee assistent-trainers. Omdat er een wachtlijst is, wil de club het aantal trainingsgroepen uitbreiden. Hiervoor is men op zoek naar nieuwe trainers. Ervaring is niet per se nodig, ook een trainersopleiding via Hellas Utrecht is mogelijk.

Hellas Houten kijkt terug op een zeer geslaagd bezoek en hoopt burgemeester en wethouder volgend jaar op de nieuwe baan te mogen ontvangen!

Contactgegevens:

e-mail atletiekhouten@gmail.com

facebook  Atletiek in Houten

Tekst: Rita Buist, ouder van 2 Hellas Houten-leden

Foto: René van den Brandt

advertentie
advertentie