Hockeyclub Houten heeft weer Afrikaanse gasten
Hockeyclub Houten heeft weer Afrikaanse gasten HCH

Hockeyteams te gast bij HCHouten

30 september 2019 om 08:48 Hockey

HOUTEN De laatste 2 weken van september hebben veel Zuid Afrikaanse middelbare scholen vakantie. En daar maken enkele scholen gebruik van om een sportieve vakantie in Europa te vieren. Anders dan in Nederland, waar we veel sportclubs hebben, wordt in Zuid Afrika sport met name op school beoefend. En dat vindt op een hoog niveau plaats. Om de talenten verder te ontwikkelen komen scholen die hockey aanbieden, vaak naar Nederland om oefen partijen te spelen. HCHouten is graag gastheer van zulke teams.

Op maandag 23 september heeft HCH twee teams van de St Cyprians, een traditionele meisjesschool uit Kaapstad, mogen ontvangen. Deze teams behoren tot de top-15 van Zuid Afrika en hebben tegen de MB1, leeftijd 14-16 jaar, en MA1, leeftijd 15-17 jaar, kunnen spelen. Zinderende wedstrijden, maar het niveau van HCHouten bleek toch nog wat hoger, beide partijen werden gewonnen.

Op vrijdag 23 september ontving de club een jongens en meiden team van 16-18 jaar van de Fairmont Highschool, ook uit Kaapstad. Deze teams speelden tegen de JA4 en MA3, en bleken toch wat te sterk voor de HCH teams. Na de wedstrijd werd er nog wat gegeten, gedronken en gezellig gekletst. Een leuke afsluiting voor de Zuid Afrikanen, aangezien dit hun laatste wedstrijden in Nederland waren!

advertentie
advertentie