Nieuw Wulven: Nu nog een groen wandelpad met links de notenakker, straks geasfalteerd fietspad met links parkeerplaats voor  max 100 auto’s.
Nieuw Wulven: Nu nog een groen wandelpad met links de notenakker, straks geasfalteerd fietspad met links parkeerplaats voor max 100 auto’s. Marijke van Eijkeren

Fietsstad Houten stimuleert recreatief autoverkeer

26 september 2019 om 15:08 Politiek Deel je nieuws

Fietsstad Houten stimuleert recreatief autoverkeer

In een tijd met grote zorgen over klimaat en biodiversiteit is het groene college van Houten er voorstander van het gemakkelijk te maken om met de auto naar bos Nieuw Wulven te komen en er een restaurant te vestigen op een plek die na zonsondergang alleen bereikbaar is met de auto. Het bos is namelijk na zonsondergang niet toegankelijk. De fietspaden zijn recreatief. Om de natuur te beschermen zijn ze niet verlicht en er wordt niet gestrooid. Dat is prima en moet ook zo blijven. ’s Avonds is dus de enige toegang naar het restaurant dat tot half elf open mag blijven de geplande afslag vanaf de Rondweg. Daar mag je als wandelaar en fietser niet komen. Ook het personeel is dus gedwongen om er met de auto te komen. Het restaurant trekt bovendien een nieuwe doelgroep aan die, zoals in de toelichting op de wijziging bestemmingsplan staat, voornamelijk uit gemotoriseerd verkeer bestaat. Nieuw Wulven is eind vorige eeuw aangelegd als RodS gebied: natuur op fietsafstand van de stad voor extensieve recreatie, goed bereikbaar voor wandelaar en fietser met beperkte parkeergelegenheid. Daarmee werd het advies opgevolgd van het milieueffectrapport: terugdringen van de recreatiemobiliteit. Het is geworden waar het voor bedoeld was en helemaal passend bij het huidige duurzaamheidsbeleid. Houten zou er trots op moeten zijn.

Het indienen van een zienswijze tegen het wijzigen van het bestemmingsplan blijkt zinloos. In de antwoordnotitie wordt de zienswijze beperkt en vaak foutief samengevat. Uit de antwoorden blijkt dat de onderbouwing van argumenten onvoldoende is gelezen en de plannen er koste wat kost moeten komen. Helaas hebben al die mensen die van mening waren dat het indienen van een zienswijze zinloos was gelijk gekregen.

Marijke van Eijkeren

Houten, 26 september 2019

advertentie
advertentie