Onderschrift bij foto:   Ties, op de foto tweede links op de onderste rij, speelt in de theatervoorstelling ‘Pap, doe normaal!’.
Onderschrift bij foto: Ties, op de foto tweede links op de onderste rij, speelt in de theatervoorstelling ‘Pap, doe normaal!’. Foto: Jeroen van Amerongen (Sjoet.xyz).

10-jarige Ties uit Houten in theatervoorstelling.

22 september 2019 om 21:56 Podiumkunsten Deel je nieuws

De 10-jarige Ties, woonachtig in Houten, gaat dit seizoen in de landelijke voorstelling ‘Pap, doe normaal!’ spelen. Het theatergezelschap Positief Coachen speelt deze professionele productie in theaters en op scholen. 

Ties speelt een van de twee zoons van Maarten, die als vader een andere aanpak probeert bij zijn kinderen. Maar dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk te zijn…

De humoristische voorstelling wordt gespeeld op scholen die aan een positief klimaat willen werken. Een zeer actueel en urgent thema. Denk bijvoorbeeld aan ouders die verhaal komen halen bij de juf over de uitslag van de CITO-toets. 

Maar de voorstelling is ook te zien in theaters, vaak als in een gemeente het onderwijs en de sport samen werken aan een positief klimaat voor de opgroeiende jeugd, dan is iedereen welkom die kinderen heeft of kinderen begeleidt: ouders, leraren, sportcoaches, noem maar op. 

Verder brengt de stichting Positief Coachen dit seizoen ook nog de voorstelling ‘Dat schiet lekker op zo!’, die in sportkantines wordt gespeeld. In totaal zijn er acht kinderen voor de beide rollen in de twee voorstellingen. Zij spelen naar verwachting ieder zo’n twintig keer per seizoen.

Ties heeft twee maanden keihard gerepeteerd voor de pittige rol en gaat een mooi avontuur aan. Overigens zie je veel van de kinderen die bij Positief Coachen hebben gespeeld later terug in bijvoorbeeld grote musicals, bioscoopfilms en tv-series.

Ties heeft van kinds af aan passie voor acteren, zingen en dansen. Hij volgt dan ook al een aantal jaar musicallessen, danslessen en theaterproductieklassen bij Stardance in Houten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

advertentie
advertentie