Het buitenterrein van Cultuurhuis Schoneveld was omgedoopt tot een feestelijk festivalterrein, waar de deelnemers hun expeditie door Houten-Zuid startten.
Het buitenterrein van Cultuurhuis Schoneveld was omgedoopt tot een feestelijk festivalterrein, waar de deelnemers hun expeditie door Houten-Zuid startten. Rob de Groot

Leven op vruchtbare grond, WijkExpeditie

22 september 2019 om 19:35 Podiumkunsten Wijkexpeditie Houten-Zuid Wijkexpeditie Houten-Zuid

HOUTEN Op de zonovergoten zaterdag van 21 september was Houten-Zuid het decor van een buitengewone  theatervoorstelling met de titel 'Over Oude Grond en Nieuwe Zielen. Meer dan 180 bezoekers hebben fietsend naar, kijkend en luisterend genoten van muziek, dans en verhalen over Houten op drie locaties: kasteel Schonauwen, op de brug door de Rietplas en op het erf van de familie Sturkenboom aan de Houtense Wetering. Na afloop kwamen de bezoekers weer terug bij Cultuurhuis Schoneveld dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een sfeervol festivalterrein. De reacties van het publiek na afloop waren lovend en hartverwarmend voor de spelers, dansers en muzikanten en iedereen die er maanden aan gewerkt heeft.

"We wilden graag een waardevolle herinnering meegeven over Houten, en dat is gelukt!" En het is nog niet klaar, er komt een foto-expositie van een groep enthousiaste fotografen die de voorbereidingen en de uitvoering op de voet gevolgd hebben. Deze expositie is te zien van 15 november tot 6 december in Cultuurhuis Schoneveld en van 17 januari tot 7 februari in theater aan de Slinger. De toegang is gratis.

De voorstelling was de eerste editie van de Stichting WijkExpeditie Houten. De stichting wil geschiedenis, theater en kunst bij elkaar brengen. Marc Faber was voor de gelegenheid wegkapitein en schreef na afloop van de expeditie het volgende:

Nieuwe zielen fietsen rond

verbinden zich op oude grond

Oude zielen ontmoeten elkaar

op nieuwe grond, intens dankbaar

Verbinding vereeuwigd

Alle zielen, jong en oud

Leven op vruchtbare grond

Het leven waar men van houdt

Karen Machielsen: “Na de opening bij Cultuurhuis Schoneveld worden de fietsers uitgezwaaid.”
Anja Grondman:
Rob de Groot: “Luisteren naar de verhalen van een oude ziel aan de Rietplas. Een ontroerende ervaring voor de toeschouwers die echt werden geraakt.”
Wim Vleeskens: “Het was een onvergetelijke dag!” Op de locatievoorstelling op Weteringhout werd  het Houtens lied gezongen (origineel is van Tom Sijtsma (tekst) en Gábor Tarján (muziek).
Ingrid van Leeuwen:
advertentie
advertentie