Griëtte Vonck
Griëtte Vonck ChristenUnie Houten

Griëtte Vonck nieuwe hoofdredacteur EVA

21 september 2019 om 11:20 Maatschappelijk

HOUTEN Griëtte Vonck (39) wordt per 1 december de nieuwe hoofdredacteur van het magazine EVA, van de EO. Zij volgt daarmee Minella van Bergeijk op, die per december directeur wordt bij ontwikkelingsorganisatie Tear. Griëtte Vonck werkte de afgelopen jaren voor het Leger des Heils Midden-Nederland als Manager Communicatie. Daarnaast is ze gemeenteraadslid voor de ChristenUnie in Houten.

Het thema van EVA, licht leven, spreekt haar bijzonder aan: ,,Ik geloof dat als je eerlijk bent over de realiteit van je leven, en je van daaruit je plek inneemt in deze wereld, je echt leert licht te leven. Ik zie daar bij zowel het Leger des Heils, als vanuit mijn rol in de gemeenteraad, prachtige voorbeelden van."

Hoewel Vonck niet nadrukkelijk op zoek was naar een volgende stap, zag ze het hoofdredacteurschap van EVA als een kans die ze met beide handen wil aangrijpen: ,,Ik zie graag mensen tot bloei komen doordat ze zichzelf, de ander en God beter leren kennen. Ik geloof dat er dan veel gaat gebeuren."

advertentie
advertentie