Groep 8A van KBS Aventurijn met de burgemeester
Groep 8A van KBS Aventurijn met de burgemeester Nikki Wassink

Aventurijn krijgt bezoek van de burgemeester

20 september 2019 om 12:29 Onderwijs Deel je nieuws

Groep 8A van KBS Aventurijn had woensdag 18 september wel heel bijzonder bezoek in de klas.  De burgermeester van Houten, oftewel Gilbert Isabella, kwam langs in het kader van de brieven die hij van de klas heeft mogen ontvangen.

Vorig schooljaar hebben de kinderen in het kader van een taalopdracht een officiële brief moeten schrijven. Hierbij is toen besloten om de brief aan de burgemeester te richten met als onderwerp afvalscheiding op school. Waarom scheiden we thuis al het afval keurig a.d.h.v. verschillende kliko's, maar doen we dat op school alleen met papier en restafval? Waarom haalt de gemeente geen afval met kliko's op bij school?

In onderstaand bericht beschrijven Sam, Steven en Sven van groep 8A samen hoe het bezoek van de burgemeester is verlopen.

Wij hebben vorig schooljaar met de klas brieven geschreven aan de burgemeester over het scheiden van plastic afval bij ons op school. De burgemeester is op woensdag 18 september bij ons langs gekomen om het daar met ons over te hebben.

De burgemeester vertelde dat er een wet is waarbij de gemeente geen afval van scholen mag ophalen, scholen worden gezien als bedrijven. Wij vonden dat jammer, maar de burgemeester heeft een wethouder de opdracht gegeven om deze wet te herzien. We hebben met elkaar nagedacht over alternatieven tot de wetswijziging. In groep 8A gaan we ouders inschakelen om het plastic afval wekelijks op te halen en weg te brengen. Ook hebben we met de burgemeester gesproken over het zo min mogelijk gebruik maken van plastic verpakkingen. Verder hebben wij nog even de ambtsketen mogen bewonderen en zijn we op de foto gegaan met de burgemeester. Hij had voor alle kinderen een bidon meegenomen, zodat we in ieder geval geen plastic verpakkingen meer mee hoeven te nemen wat betreft ons drinken.

advertentie
advertentie